Na Kantridi, iznad stadiona, položen je kamen temeljac za još jedan novi sportski objekt u Rijeci, Atletsku dvoranu Kantrida. Kamen temeljac položili su gradonačelnik Vojko Obersnel i članovi AK Kvarner Autotrans Dragana Marušić i Toni Jonjić.

Novi atletski kompleks sastojat će se od atletske dvorane, atletskog kluba te mosta položenog iznad novog javnog stubišta, koji dvoranu i klub povezuje u funkcionalnu cjelinu za vježbanje atletskih i ostalih sportova.

Pripremni radovi na izgradnji objekta već su izvedeni, a u ime investitora, direktor Rijeka sporta Zlatan Hreljac izrazio je nadu kako će Atletska dvorana biti izgrađena do kraja ove godine. Gradonačelnik Obersnel istaknuo kako, bude li dvorana završena prema planu, u Rijeci ove godine biti otvorena dva nova objekta – Atletska dvorana i Centar Zamet, čime će uvelike biti poboljšani uvjeti za razvoj sporta i rekreacije u Rijeci.
“Iako ovaj objekt nosi ime Atletska dvorana, u njemu će se moći odvijati razni sportovi, pa će izgradnja dvorane biti poticaj ne samo za razvoj atletike, već i za razvoj sporta u Rijeci,” kazao je Obersnel, posebno istaknuvši kako će u dvorani biti postavljena i 12 metara visoka umjetna stijena, čime će se stvoriti uvjeti za razvoj slobodnog penjanja, sve popularnijeg sporta u Hrvatskoj.

U kamen temeljac upisane su ove gradonačelnikove riječi: “Na ovom su mjestu 26. siječnja 2009. godine započeli radovi na izgradnji Atletske dvorane Kantrida. Između stadiona i novih bazena ova će dvorana biti još jedan jasan znak daje Rijeka grad sporta. Naša je želja da izgradnjom ove dvorane potaknemo nove sportske uspjehe, nove medalje i rekorde vrhunskih riječkih atletičarki i atletičara, koji će ovdje pronaći svoj dugo željeni dom. U ovoj će novoj dvorani, u najboljim uvjetima, svoje prve sportske korake napraviti i njihovi nasljednici.”

Na polaganju temeljnog kamena govorio je i predsjednik Hrvatskoga atletskoga saveza Luciano Sušanj, ujedno i član Poglavarstva Grada Rijeke zadužen za sport i tehničku kulturu. Ističući važnost izgradnje ovog novog sportskog objekta, Sušanj je kazao kako Rijeka, nakon Zagreba i Osijeka, biti treći grad u Hrvatskoj s objektom namijenjenim zimskoj pripremi atletičara.
“Izgradnjom Atletske dvorane stvorit će se uvjeti da se broj sadašnjih aktivnih članova Atletskog kluba s 500 poveća na 800 do 1000, a u dvorani će biti moguće trenirati sve osim disciplina sprinta, dakle trkačke, skakačke i bacačke discipline. Dvorana će se, osim za treniranje riječkih, moći koristiti i za pripreme hrvatskih i stranih sportaša, što će pomoći usavršavanju riječkih kadrova, a onda i boljim sportskim rezultatima u Rijeci”, zaključio je Sušanj.

Atletska dvorana
Atletska dvorana namijenjena je pripremi atletskih ekipa i organizaciji dvoranskih sportskih natjecanja u atletici, ali i drugim dvoranskim sportovima (rukomet, košarka, odbojka, aerobic, sportsko penjanje i dr.). Dimenzija dvorane bit će 56 X 39 m, uz dodatak na istočnom dijelu dimenzija 25 X 10m. Površina igrališta iznosi 2017m², a višenamjenska galerijska dvorana je veličine 184 m².

Na parteru/vježbalištu dvorane planiran je smještaj osam trkaćih staze duljine 50 m, uređenje površine za discipline troskoka, skoka u dalj i skoka u vis te površine za vježbanje bacačkih disciplina. Na pod dvorane postavit će se mekana obloga za atletske sportove (tartan).
Uz prostor za odvijanje treninga i natjecanja, na sjevernoj strani dvorane smještena je galerija s teleskopskim tribinama kapaciteta 288 sjedećih mjesta, kao i prostori za ulaz posjetitelja sa sanitarnim čvorovima. Na južnoj strani planiraju se pokretne tribine za potrebe sportaša kapaciteta 100 sjedećih mjesta, s time da na galeriji ima i oko 80 stajaćih mjesta. Pokretne tribine mogu se jednostavno premiješati, čime se po potrebi može povećati kapacitet gledališta na ukupno 388 sjedećih mjesta.

Ulaz atletičara u dvoranu omogućen je tzv. “toplom vezom”, odnosno mostom iz atletskog kluba. U dvorani je osiguran i prostor za spremanje sportskih rekvizita i dvoranske opreme.

U malim dvoranama na istočnom dijelu glavnog dvoranskog prostora planira se urediti prostore za vježbanje aerobika koji bi bili smješteni iznad partera.

U prvoj suterenskoj etaži uredit će se ulazi za ostale sportaše, zasebna garderoba za penjače na umjetnoj stijeni, te prostor komercijalnog fitnessa sa svim pratećim sadržajima, kao i kotlovnica kompleksa. U drugoj suterenskoj etaži uredit će se četiri sportske garderobe sa sanitarnim čvorovima.
Atletski klub i novo javno stubište

Prizemna građevina atletskog kluba proširit će na dimenzije 26 x 10,90 m i povezati “toplom vezom” s atletskom dvoranom. U prizemlju objekta bit će klupski i ugostiteljski prostori (dvorana za sastanke, uredi za potrebe kluba i voditelja objekta, sanitarni čvor, te bistro sa unutarnjim i vanjskim ugostiteljskim površinama), a na prvom katu svlačionice (četiri veće i jedna manja sportska svlačionica).

Na mjestu dotrajalog stubišta, izgradit će se novo, kojim se osigurava pristup novoj atletskoj dvorani, ali i omoguje kvalitetniji pristup Stadionu Kantrida. Stubište se uređuje bez arhitektonskih barijera koje bi otežavale kretanje osobama smanjene pokretljivosti, a predviđene su reljefne oznake za lakše kretanje slijepih osoba.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 30.745.520,37 kuna bez PDV-a, izvođač je tvrtka Strabag, a nadzor vrši IGH. Projekt je izradio Arhitektonsko-građevinski atelje iz Rijeke, a projektni tim su činili Vladi Bralić d.i.a., Marin Franolić d.i.g., Silvija Lah Lukšić d.i.s., Drago Bilić d.i.g., Ivica Šaban d.i.g. te Eduard Vivoda d.i.el.teh.