Grad Rijeka nudi pomoć stradalnicima iz Sisačko-moslavačke županije koju je nedavno pogodio katastrofalan potres, a koji privremeno borave na riječkom području. Pomoć će se pružati dok god za time postoji potreba.

Prije svega mislilo se o djeci, kojoj će se omogućiti upis i besplatni boravak u jaslicama/dječjem vrtiću, upis u osnovnu školu i produženi/cjelodnevni boravak u kojima će imati osiguranu i prehranu, te jednokratnu novčanu pomoć za nabavu školskog pribora za osnovnu školu.

Dojenčad koja ima potrebu za prilagođenom hranom moći će je dobiti besplatno u Savjetovalištu za prehranu dojenčadi Doma zdravlja PGŽ (Cambierieva 7, tel. 051 336-046).

Također, svim će se osobama s pogođenog područja omogućiti neograničeni javni prijevoz na svim gradskim linijama na kojima prijevoz osigurava KD Autotrolej.

Sve osobe koje su u Rijeku došle sa stradalih područja, trebaju se prije svega javiti u Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka (tel. 051 333-699; e-mail. crvenikrizrijeka@gmail.com) kako bi dobili evidencijsku iskaznicu s kojom mogu koristiti sve gore navedene pomoći koje im Grad Rijeka solidarno nudi.

Uz predočenje te iskaznice moći će besplatno i neograničeno koristiti javni gradski prijevoz, dobiti besplatnu prilagođenu hranu za dojenče, te upisati dijete u gradske jaslice ili dječji vrtić (Dječji vrtić RijekaDječji vrtić Sušak i Dječji vrtić More) ili osnovnoškolsku ustanovu (i produženi/cjelodnevni boravak) čiji je osnivač Grad Rijeka.

Kako bi dobili poklon-bon za kupnju školskog pribora za osnovnu školu, u vrijednosti 375 kn za učenike nižih razreda ili 750 kuna za učenike viših razreda, trebaju na e-mail: zdravstvo@rijeka.hr poslati preslike osobne iskaznice, evidencijske knjižice, te navesti ime i prezime djeteta, naziv osnovne škole i razred koji pohađa ili doći osobno u šalter salu Grada Rijeke (Titov trg 3, šalter broj 5).