U ožujku ove godine s početkom pandemije zatvoren je poštanski ured na Podvežici, u Ulici Andrije Peruča. Kako je u početku bilo ograničeno i kretanje, građani Podvežice, pokazali su razumijevanje za taj potez Hrvatske pošte.

Kako je vrijeme odmicalo, tako su i građani očekivali, a naročito starije životne dobi, da se isti ponovo otvori.

Na kraju je upućen i upit u svezi otvaranja Hrvatskoj pošti.

Stigao je i odgovor  u kojem Hrvatska pošta navodi da je prilagodila svoje poslovanje i poduzela mjere kako bi se umanjila mogućnost širenja epidemije te osigurala kontinuitet poslovanja i kontinuirana usluga građanima. Sukladno tome smanjili su broj otvorenih poštanskih ureda ili skratili rad s korisnicima. Izmijenili su osim radnog vremena, i način rada te svaka pravna i fizičke osoba putem weba (ili u poštanskom uredu) može predati zahtjev da se pošiljke bez naknade šalju na drugu adresu unutar županije ili zadržavaju do 30 dana u poštanskom uredu. Također, omogućili su isporuku pošiljaka u poštanskom uredu donositelju obavijesti, a za stariju populaciju koja ima otvorene račune u HPB, isplatu mirovne na adresi bez plaćanja naknade sa ciljem da ne napuštaju svoje domove.

Shodno navedenom, obavještavaju nas da građani MO Podvežica mogu koristiti usluge poštanskog ureda 51110 na Vojaku i 51111 Na Gornjoj Vežici udaljenosti 1,5 km od trenutno zatvorenog ureda dok traje situacije izazvana virusom COVID 19, što oni i čine, ali bi rado da se ponovo otvori ured 51109 na Podvežici.