Na raskrižju na Škurinjskoj cesti, u blizini OŠ Ivana Zajca, na inicijativu Mjesnog odbora Škurinje, postavljen je semafor. Riječ je o investiciji vrijednoj nešto više od 75.000 eura.

Kako ističu u Rijeka plusu, zbog blizine osnovne škole i velike fluktuacije prometa, pokazalo se da ovo četverokrako raskrižje ne pruža potrebnu razinu sigurnosti. Postavljanjem najmodernije semaforske opreme stupanj sigurnosti podići će se na najvišu razinu kroz. I ovo će semaforizirano raskrižje biti spojeno na Prometni centar grada Rijeke, jedini takve vrste u Hrvatskoj još od 2003. godine.

„Projekt je počeo u srpnju 2023.godine, kada su vršena mjerenja prometa dronom, da bi nakon toga uslijedila izrada projekta, te građevinski radovi, radovi na postavljanju instalacija, što je u konačnici rezultirao i nabavom semafora i konzolnih stupova“, istaknula je Ana Tomljanović, voditeljica Odjela projektiranja i upravljanja prometom. Ovisno o količini vozačkog i pješačkog prometa, definirat će se programi na semaforima, odnosno trajanje zelenog svjetla, vrijeme zaštite pješaka i slično.

Semafori su opremljeni pješačkim tipkalima, video kamerama kao i zvučnim signalizatorom za slijepe i slabovidne osobe.