Rijeka promet d.d. postavilo je dva uređaja koji vozačima daju informacije o popunjenosti parkirališta u centru grada. Jedan uređaj se nalazi u Ulici Fiorello la Guardia, dok je drugi postavljen u Krešimirovoj ulici, blizu raskrižja s ulicom Nikole Tesle.

Ovi uređaji su pilot projekt Rijeka prometa, koji obavještava vozače o slobodnim parkirnim mjestima na prilazima središtu grada. Za sada su postavljena dva uređaja, u Ulici Fiorello la Guardia i u Krešimirovoj, a u planu je njihovo postavljanje na sve glavne prilaze centru grada, kako bi vozači dobili pravovremenu informaciju o slobodnim parkirnim lokacijama i tako na vrijeme odabrali najkraći put do željenog parkirnog mjesta.

Uređaji će davati informacije o statusu parkirališta Putnička obala, Delta, Školjić i Gomila te buduće garaže u Ciottinoj ulici. Broj lokacija može se naknadno povećati ili promijeniti, ovisno o potrebama. Projekt je pokrenut kako bi se rasteretile glavne prometnice u najužem centru grada, kroz koje dnevno prođe i do 62 tisuće vozila, a čak trideset posto njih cirkulira najužim središtem u potrazi za slobodnim parkirnim mjestom.

Vrijednost radova je 132.000,00 kn sa PDV-om, od čega 40 posto sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.