Ugovor o gradnji Vodovoda pitke vode od Rijeke do Krka u petak su na svečanosti potpisali čelnici Grada Rijeke, županije Primorsko-goranske te investitori u ovom za otok Krk i cijelu županiju iznimno važnom projektu.

Na svečanosti u Gradskoj vijećnici čelnici gradske i županijske vlasti potpisali su ugovor za gradnu Vodovoda pitke vode na relaciji Rijeka-Krk i vodovoda Tribalj-Urinj, čija se izgradnja nalazi u prostornom planu Primorsko-goranske županije.

Potpisan sporazum za vodovod za KrkUgovor su potpisali župan primorsko-goranski Zlatko Komadina, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, direktor “Hrvatskih voda” Jakša Marasović, predsjednik Uprave “INA-e” Tomislav Dragičević, direktor KD “Vodovod i Kanalizacija” Mirko Marčelja, direktor “Ponikve” Frane Mrakovičić te predstavnik tvrtke “Dioki” Zdenko Belošić.
Riječki je gradonačelnik naglasio iznimnu važnost izgradnje ovog vodovoda, vrijednog 7,5 milijuna eura, kojim će otok Krk dobiti stalni izvor pitke vode. Početak radova na vodovodu očekuje se do kraja godine, a Krčani bi prvu vodu iz vodovoda, prema Obersnelovim riječima, trebali imati najkasnije do početka 2004. godine.Župan Komadina je istaknuo kako je ovaj projekt pokazao da se može pomiriti interes privatnih osoba i javnih tvrtki, te da će se izgradnjom vodovoda cjelovito riješiti pitanje vodoopskrbe u županiji. Frane Mrakovičić, direktor krčke tvrtke “Ponikve” jedne od sudionica projekta,dodao je da će izgradnjom vodovoda Krk ostati u samom vrhu turističke ponude u Hrvatskoj.