U Gradu Rijeci potpisan je ugovor kojim započinju radovi na projektiranju novog bazena na lokaciji Kantrida čija je gradnja određena Smjernicama Poglavarstva Grada Rijeke za mandatno razdoblje 2001. – 2005. godine.

Prema potpisanom Ugovoru programsko – urbanističko rješenje, plansku i programsku dokumentaciju izradit će talijanski “Tehnički biro Zoppini” iz Milana, a glavni i izvedbeni projekt povjeren je varaždinskoj tvrtki “Coning group”, odnosno tvrtki “Congama d.d.” Milanska tvrka Zoppini jedna je od najuglednijih tvrtki za projektiranje i realizaciju sportskih objekata u Europi.

Tvrtka je do sada uspješno izradila urbanističko arhitektonske projekte sportsko-rekreacijskih zona, te otvorenih i dvoranskih plivališta u Riminiu, Ryadhu, Genovi, Glasgowu, Udinama.
Tvrtka Congama d.d. u Hrvatskoj je već realizirala nekoliko zahtjevnih projekata sportskih i rekreacijskih objekata, primjerice urbanistički projekt nautučkog grada Tribunj, rekreacijski centar Oriovac, rekonstrukcija i dogradnja stadiona NK “Varteks” u Varaždinu, atletski stadion “Sloboda” u Varaždinu, sportsko-rekreacijski bazeni Gradski vrt Osijek, terapijski bazeni u Varaždinskim Toplicama, gradski bazeni Čakovec itd.

U natječajnome je zadatku, temeljem kojega su potpisani ugovori, definirano projektiranje zatvorenoga bazena na lokaciji Kantrida, kraj postojećega «malog» bazena sa svim popratnim sadržajima i infrastrukturom. Rok je izvedbe projekta do kraja iduće godine, a ukupna je vrijednost ugovorenih projektnih radova 753.000 eura.