U Mošćeničkoj Dragi potpisani su ugovori i sporazumi o sufinanciranju lučkih infrastrukturnih projekata na području Primorsko-goranske i Istarske županije s ukupno 38,7 milijuna kuna.

Ugovore i sporazume ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potpisao je s ravnateljima županijskih lučkih uprava Rab, Bakar-Kraljevica-Kostrena, Novi Vinodolski i Opatija-Lovran-Mošćenička Draga, ravnateljima lučkih uprava Rovinj i Umag-Novigrad, gradonačelnicima Grada Rijeke, Novog Vinodolskog, Raba i Malog Lošinja te načelnicima općina Moščenička Draga i Dobrinj.

Uz resornog ministra i potpisnike na svečanosti su sudjelovali i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije Fabrizio Radin te zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović.

Potpis Ugovora i Sporazuma o sufinanciranju lučkih infrastrukturnih projekata na području PGŽ i Istarske županije (4)

Potpis Ugovora i Sporazuma o sufinanciranju lučkih infrastrukturnih projekata na području PGŽ i Istarske županije

Ugovorima i sporazumima osigurava se sufinanciranje projekata izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja, kao i realizacija projekata sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi.

Za izgradnju lučke infrastrukture, a koja se realizira u sklopu projekta „Renesansa na Jadranskoj obali“, resorno Ministarstvo iz državnog proračuna samo tijekom ove godine osiguralo je 90,5 milijuna kuna.