U utorak, 3. travnja 2018. godine, u 12 sati, u Salonu Grada Rijeke, Korzo 16/ 1. kat, održat će se potpisivanje sporazuma o suradnji na provedbi izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje između Grada Rijeke i Grada Opatije.

Sporazum će potpisati gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

Događaju će prisustvovati i pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj te Voditeljica odsjeka za društvene djelatnosti Grada Opatije Zlata Torbarina.

Grad Rijeka je prošle školske godine u pete razrede šest osnovnih škola eksperimentalno uveo program Građanskog odgoja i obrazovanja (GOO), a ove je godine projekt proširen i na ostale zainteresirane škole. Također, u tijeku je i izrada novog priručnika za učenike sedmih i osmih razreda, kako bi se osigurao kontinuitet do kraja osnovne škole. Priručnik za pete i šeste razrede „Učenik građanin“ već je izrađen.

Temeljem ovog Sporazuma Grad Rijeka će, u svrhu provođenja ove suradnje i provođenja izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje u osnovnim školama čiji je osnivač Grad Opatija, ustupiti materijal priručnika namijenjenog učenicima petih i šestih razreda osnovne škole, pripadajuće mape te popratne Smjernice za provođenje priručnika namijenjenih učiteljima provoditeljima, bez naknade. Također, po izlasku iz tiska priručnika za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola, te pripadajućih Smjernica za provođenje tog priručnika namijenjenih učiteljima provoditeljima, i taj će materijal ustupiti Gradu Opatiji, u slučaju da iskaže interes.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen