U petak, 22. svibnja 2020. godine, u 10.00 sati, u zgradi bivšeg Exportdrva na Delti, Grobnička riva bb, Delta (I. kat), održat će se svečano potpisivanje Ugovora o koncesiji za posebnu upotrebu pomorskog dobra u svrhu odvijanja programa Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020. između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH i Grada Rijeke.

Potpisivanjem ovog Ugovora Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture na period od 5 godina dodjeljuje Gradu Rijeci koncesiju za posebnu upotrebu pomorskog dobra, a u svrhu odvijanja programa Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020.
Ugovor će potpisati Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture i Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke.
Potpisivanju Ugovora prisustvovat će i Nina Perko, načelnica Sektora za upravljanje pomorskim dobrom, lučkim i koncesijskim sustavom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ivan Šarar, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke, Denis Vukorepa, ravnatelj Lučke uprave Rijeka, a nazočni će biti i Marko Filipović i Nikola Ivaniš, zamjenici gradonačelnika Rijeke te Andrej Poropat, predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke.
Hala Exportdrva, površine 5.400,0 m², po uređenju postat će lokacija gdje će građani i građanke Rijeke, brojni gosti i slučajni prolaznici imati priliku uživati u izložbama, glazbenim i scenskim nastupima.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Gordana Brkić Žagar