U utorak, 26. ožujka 2019. godine, u 11 sati, u Salonu Grada Rijeke, Korzo 16/1. kat, održat će se potpisivanje ugovora za nabavu novih autobusa za Komunalno društvo Autotrolej.

Potpisat će se tri ugovora – Ugovor između Grada Rijeke i Autotroleja o uređenju međusobnih prava i obveza te ugovori između Autotroleja i tvrtki Autobus d.o.o Zagreb te Auto Hrvatska za nabavku ukupno 22 nova autobusa.

Ugovore će potpisati gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i direktor KD Autotrolej Alberto Kontuš, te direktor Kontuš sa izvršnim direktorom za gospodarski program, ujedno i direktorom društva Auto Hrvatska Prodajno servisni centri d.o.o. Mariom Fabekom i sa direktorom tvrtke Autobus d.o.o Zagreb Robertom Vrhovskim.

Događaju će prisustvovati i pročelnica Odjela za komunalni sustav Grada Rijeke Irena Miličević te Bogdan Tihava, glavni izvršni direktor Poslovne grupe Auto Hrvatska, Zvonko Gabud, direktor prodaje autobusa društva Man Importer Hrvatska d.o.o. i  Goran Brozović, pomoćnik direktora i voditelj postprodaje u istoj tvrtci.

U sklopu projekta „No regret“ iz Kohezijskog fonda EU, osigurano je 38 milijuna kuna bespovratnih sredstava i za nabavku 22 nova dizel autobusa. Sva vozila koja se nabavljaju zadovoljavaju stroge standarde EURO 6 norme ispušnih plinova. Projekt je financiran u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 48.504.687,50 kn, od toga bespovratna sredstva 38.000.000,00 kn što čini čak 98,15% ukupno prihvatljivih troškova. Bespovratna sredstva potječu iz Kohezijskog fonda i Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen

Skip to content