U četvrtak, 2. srpnja 2020. godine, u 12 sati, u Salonu Grada Rijeke, Korzo 16/I. kat, održat će se konferencija za medije na kojoj će biti predstavljen EU projekt „Jačanje sustava javnog prijevoza“ te potpisati ugovori za nabavku još 32 nova autobusa za Komunalno društvo Autotrolej.

Konferenciji će prisustvovati gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, njegovi zamjenici Marko Filipović i Nikola Ivaniš, predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat, direktor KD Autotrolej Alberto Kontuš, direktorica Rijeka prometa d.d. Spomenka Mičetić te predstavnici dobavljača autobusa: Mario Fabek, Zvonko Gabud i Marin Klemenčić iz tvrtke AUTO HRVATSKA Prodajno servisni centri d.o.o. te Robert Vrhovski i Goran Brozović ispred tvrtke AUTOBUS d.o.o.

Projekt „Jačanje sustava javnog prijevoza“ predstavlja modernizaciju postojećeg voznog parka kao i kompletne usluge javnog prijevoza gdje će se nabaviti i staviti u funkciju 32 nova autobusa.

Za realizaciju projekta sredstva su osigurana iz Kohezijskog fonda putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija (OPKK). Ukupna vrijednost projekta je 81.003.357,91 kuna dok su odobrena EU bespovratna sredstva unutar ovog iznosa 54.563.477,00 kuna. Ukupno prihvatljivi troškovi iznose 65.602.795,91 kuna, a ostatak sredstava osigurali su KD Autotrolej d.o.o. te projektni partneri Grad Rijeka i Rijeka promet d.o.o.

Uz nabavku 32 nova autobusa, u sklopu projekta uvest će se i informativni displeji na autobusnim stajalištima, postaviti pametni semafori na raskrižjima te će se izraditi mobilna i web aplikacija najave dolaska autobusa.

Inače, tijekom prošle godine nabavljeno je 22 nova autobusa i to putem projekta „No regret“ iz Kohezijskog fonda EU, kada je osigurano 38 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen    

Kohezijski fond

Skip to content