Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i predstavnik Samostalnog sindikata u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske, Josip Šarlija potpisali su u Salonu Grada Rijeke novi kolektivni ugovor kojim se povećavaju materijalna prava zaposlenika Doma mladih Rijeka.

Kolektivno pregovaranje započeto 30. travnja 2024. godine završeno je drugom sjednicom održanom 15. svibnja 2024. godine. Cilj kolektivnog pregovaranja bio je sklapanje dodatka I. kolektivnom ugovoru za zaposlene u Domu mladih Rijeka sa svrhom ishođenja povoljnijih uvjeta rada. Tijekom pregovaranja uspješno su usuglašene predlagane izmjene svih članaka kolektivnog ugovora koje se odnose na materijalna prava, u pogledu isplate i visine regresa, prigodnih nagrada (božićnica i uskrsnica), dodatka za troškove prehrane, kao i dane godišnjeg odmora.

Potpisivanje Kolektivnog ugovora s Domom mladih

Ugovor su potpisali Josip Šarlija u ime Sindikata i gradonačelnik Marko Filipović

Dom mladih Rijeka gradska je ustanova čija je osnovna djelatnost organizacija slobodnog vremena djece i mladih. Ova ustanova djeluje preko pet desetljeća nudeći raznolike programe učenicima osnovnih i srednjih škola te ih  uz stručne voditelje i suvremenu opremu uvodi u svijet tehnike, umjetnosti i glazbe.

Potpisivanje Kolektivnog ugovora s Domom mladih

Gradonačelnik Filipović s predstavnicima Samostalnog sindikata u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske

Ustanova Dom mladih raspolaže s dva objekta – objektom Doma mladih u Rijeci i dvorcem prenamijenjenim u dječje odmaralište u Ravnoj Gori. U objektu u Rijeci, koji je ujedno i sjedište, ustanove održavaju se različite tehničke aktivnosti, umjetničko-kreativne aktivnosti za učenike osnovnih i srednjih škola, dok se u objektu Dvorac Stara Sušica u Ravnoj Gori organiziraju višednevni boravci djece odnosno programi zimovanja, ljetovanja, Škola u prirodi te Vikend program.

Grad Rijeka financira osnovno poslovanje Doma mladih, dok se programi i projekti financiraju iz vlastitih prihoda Doma mladih.