U sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“, a povodom Dana sv. Vida, izlog Grada Rijeke ukrašen je simbolima Rijeke i drugim radovima Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka, Društva multiple skleroze PGŽ i Kreativnih radionica 50+, a sve u cilju promocije njihovog dugogodišnjeg rada.

Ukrašavanju izloga prethodilo je druženje članova radionica spomenutih udruga s ciljem pripreme kreativnih radova koji će krasiti izlog, a svi uključeni imali su priliku upoznati se s radom svake od kreativnih radionica, razmijeniti iskustva te dogovarati buduću suradnju. Sve aktivnosti se provode u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“, programa „Galerija jednakih mogućnosti“.

Osim u izlozima Grada, udruge do 16. lipnja svoje radove predstavljaju i na štandu na riječkom Korzu.

Grad Rijeka kroz projekt „Rijeka – Zdravi grad“ već dugi niz godina surađuje s mnogim udrugama i ustanovama koje okupljaju djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, a rezultat suradnje su brojne manifestacije, obilježavanje važnih datuma, kao i već tradicionalni Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom – i-Fest, koji će ove godine biti održan sedamnaestu godinu za redom.

Skip to content