U sklopu programa Europskog tjedna mobilnosti, u organizaciji Udruge Žmergo i Decathlona na Korzu je održana Eko utrka romobila i skateboarda.

U sklopu programa Europskog tjedna mobilnosti, u organizaciji Udruge Žmergo i Decathlona na Korzu je održana Eko utrka romobila i skateboarda.

Prema riječima predsjednice Udruge Žmergo Diane Kovačić, Žmergov lokalni info centar za mlade uključio se u ovaj program organiziranjem ove zabavne, ali i edukativne utrke. „Staza je u potpunosti napravljena od otpada, odnosno od predmeta koje svakodnevno koristimo. Prepreke su napravljene od kanti, plastičnih boca, kartona, štapova od bambusa koje smo pronašli u našem lokalnom parku. Cilj utrke u kojoj djeca sudjeluju na romobilima i skateboardima je što brže proći kroz poći kroz poligon“, rekla je Kovačić i dodala kako je ovim programom prigodno obilježen i današnji Dan bez automobila. Za one najbrže Udruga Žmergo i Decathlon pripremili su i prigodne poklone.

Europski tjedan mobilnosti koji se ove godine održavao pod sloganom „Kombiniraj i kreći se“ promovira održivu urbanu mobilnost, sprječavanje emisije štetnih plinova te kvalitetniji način života i kulturu življenja u urbanim sredinama.

Manifestacija je posvećena održivoj mobilnosti i provodi se uz financijsku i političku potporu Europske komisije od 2002. godine.

U provedbi programa u Rijeci i ove su godine sudjelovali Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem i Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb.