Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, HKD-ove volonterke u kulturi na kreativnoj radionici „Žene za žene“ izrađivale su ruže od krep papira koje su Teslići, učenici četvrtih razreda OŠ Nikola Tesla potom 8. ožujka podijelili Riječankama.

Radionica „Žene za žene“ održana je pod vodstvom volonterke Jelene Juretić i jedna je od brojnih programa i radionica koje se organiziraju za volontere u kulturi HKD-a.

Od ukupnog broja volontera u kulturi, žene čine preko 80 posto. Osmišljavanjem i sudjelovanjem u različitim radionicama u okviru programa „Volonterke za volonterke“, HKD angažiranim građankama pruža podršku u razvoju vještina i novih prilika te stvara okruženje u kojem se žene mogu osjećati sigurno, samopouzdano i poštovano.

Volonterke su se nastavile družiti 8. ožujka u HKD-u na koncertu Tamare Obrovac i njenog kvarteta.

Volonterski program HKD-a nasljeđe je projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Tijekom 5 godina 900 volonterki i volontera sudjelovalo je u organizaciji preko 500 programa i poklonilo riječkoj kulturi više od 13.800 volonterskih sati, a samo u protekloj 2023. godini njih 105 odradilo je 1.831 sat.

HKD poziva sve zainteresirane koji bi se željeli okušati u volontiranju na kulturnim događanjima da se pridruže veseloj volonterskoj Facebook grupi Volontiram u kulturi ili prate istoimenu Instagram stranicu. Više informacija o volonterskom programu, kao i prijavnicu za volontiranje može se ispuniti na web stranicama HKD-a na Sušaku.

(Foto: HKD na Sušaku)