Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za poduzetništvo, objavljuje Poziv za podnošenje prijava poslovnih ideja i ulazak 14. generacije timova u STARTUP inkubator Rijeka. Prijave su produljene do petka, 7. listopada u 15 sati.

Prijavite se u STARTUP inkubator i pokrenite svoj posao!

Već neko vrijeme razmišljate o poduzetničkom pothvatu, iza kojeg stoji dobra poslovna ideja? Nikada se niste susreli s poduzetničkom praksom i ne znate otkud krenuti? Niste sigurni ima li vaša poslovna ideja dobru perspektivu, a svakako je želite usavršiti? Uz sve to imate izuzetnu volju i motivaciju da svoju ideju realizirate i postanete poduzetnik?

Super, onda ste na pravom mjestu! Dobrodošli u STARTUP inkubator Rijeka!

Ovdje radimo na tome da vaše poslovne ideje postanu stvarnost i u tome vam dajemo potpuno besplatnu podršku. Vaš prvi korak je – prijava! Kako biste postali korisnik 14. generacije STARTUP inkubatora, samostalno ili u timu, potrebno je ispuniti jednostavnu e-prijavnicu koja se nalazi na mrežnoj stranici STARTUP inkubatora startup.rijeka.hr, gdje možete pronaći i dodatne informacije. Do sada je kroz naš pogon prošlo čak 520 korisnika sa 215 poslovnih ideja. Zašto ne biste i vi?

Što možete dobiti?

Besplatni (pred)inkubacijski program u trajanju od osam mjeseci, koji uključuje:

 • 35+ radionica i predavanja za stjecanje svih potrebnih znanja i vještina koje su vam potrebne kao budućem poduzetniku
 • radni prostor u centru RiHub s brzim internetom u trajanju od godinu dana
 • mentorsku podršku u razvoju poslovne ideje: 45+ stručnjaka, inovatora i poduzetnika iz raznih područja stoje vam na raspolaganju za individualno savjetovanje i specifična pitanja
 • stručnu pomoć u izradi, vrednovanju i provedbi poslovnog plana
 • savjetodavnu podršku u izradi prototipa za inovativne koncepte s komercijalnim potencijalom
 • povezivanje s potencijalnim investitorima i međunarodnom startup scenom
 • mogućnost sudjelovanja na nacionalnim i međunarodnim startup natjecanjima
 • novčane potpore za tri najuspješnija tima/ideje.

Tko se može prijaviti?

STARTUP inkubator namijenjen je isključivo fizičkim osobama. Prijaviti se možete samostalno ili u timu.

Kako se prijaviti?

Prijave se podnose online putem na startup.rijeka.hr/HR/prijava/ od 5. rujna do 7. listopada 2022. godine. 

Boosting i podrška

Niste sigurni je li vaša ideja ‘dovoljno dobra’ za prijavu? Imate više ideja i ne možete procijeniti koja je najbolja? Vaša ideja bolje zvuči kada je prepričavate prijatelju nego kada je sročite u službenoj prijavi? Imate još stotinu pitanja o inkubatoru i inkubaciji?

Za sve vaše ‘što ako’ i druge nedoumice organizirat ćemo informativnu radionice ‘Kako do ideje i prijave za STARTUP?’ na kojoj ćete dobiti i konkretnu podršku u sastavljanju prijave. Točan datum i vrijeme odvijanja radionica objavit ćemo naknadno na mrežnim stranicama inkubatora.

Sadržaj prijave

Prijava na ovaj javni Poziv uključuje sljedeće:

 • Naziv poslovne ideje
 • Imena podnositelja poslovne ideje i članova tima
 • Sažetak poslovne ideje
 • Detaljni opis poslovne ideje.

Prijavi se prilažu i osobni podaci (OIB, adresa, e-mail) podnositelja prijave, te životopis/i iz kojih je moguće utvrditi kompetencije svih prijavitelja/članova tima i njihov mogući doprinos razradi ideje. Ukoliko s time raspolažete, u prijavu možete ubaciti i skicu rješenja ili nacrt proizvoda.

Ocjena prijava

Prijave ocjenjuje Programsko vijeće STARTUP inkubatora. Prijavitelji poslovne ideje bit će pozvani na razgovor na kojem će imati priliku prezentirati svoju ideju pred komisijom sastavljenom od predstavnika Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke, članova Programskog vijeća i/ili mentora STARTUP inkubatora. Ocjenjivat će se motiviranost i spremnost tima za razradu ideje te inovativnost, tržišni potencijal i stupanj razrade poslovne ideje za koju je podnesena prijava.

Informacije i kontakt

Za sva pojašnjenja i dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju na 051/209 940 ili putem e-maila: startup@rijeka.hr.

STARTUP inkubator integralni je dio Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke.