Tijekom proljetnih školskih praznika, od 18. do 26. travnja 2019. godine u digitalnom planetariju Astronomskog centra Rijeka bit će prikazan poseban program za učenike.

Uz redovan mjesečni program, od utorka do petka s početkom u 17 sati prikazivat će se film Neukrotivi Svemir – izvor života.

Zabavno – edukativni film Neukrotivi Svemir – izvor života namijenjen je učenicima viših razreda osnovne škole te srednjoškolcima. Tijekom 30-minutnog filma, gledatelji napuštaju Zemlju kako bi vidjeli mjesta rođenja i umiranja zvijezda i još dalje od toga, daleko od ruba Mliječne staze do nezamislivog broja galaskija. Publika saznaje više o povijesti astronomije, izumu teleskopa te o današnjim divovskim teleskopima koji omogućuju istraživanje još dubljeg Svemira.

Kao i svi filmovi Astronomskog centra Rijeka, Neukrotivi Svemir – izvor života sinkroniziran je na hrvatski jezik, a pripovjedačica je mlada riječka zvijezda Mia Negovetić.

Ostale informacije:

  • prodaja ulaznica:
    a) Astronomski centar Rijeka; Sveti Križ 33, Rijeka
    b) mojekarte.hr
  • cijena ulaznica:
    Cijene ulaznica za planetarij: 20 kuna za odrasle; 10 kuna za djecu, studente, umirovljenike i osobe s invaliditetom. Cijene ulaznica za zvjezdarnicu: 10 kuna

Kontakt:
Astronomski centar Rijeka (Rijeka sport d.o.o.)
051/455-700; F. 051/455-701
e-mail: astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr
www.astronomski-centar-rijeka.hr
Facebook Astronomski centar Rijeka