U četvrtak, 29. listopada, 2020. godine, u 17.00 sati, u Sinagogi – Židovska općina Rijeka, Ivana Filipovića 9, održat će se otvorenje izložbe טָהֳרָה / Tahara: običaji vezani uz Židovsku mrtvačnicu na groblju Kozala.

Otvorenju izložbe prethodit će predavanje na temu obnovljene mrtvačnice na Židovskom groblju, koje će održati prof. Rina Brumini, dok će okupljene na samom početku događanja pozdraviti potpredsjednik Židovske Općine Rijeka Slobodan Trajković.
Predavanju, a potom i otvorenju izložbe prisustvovat će i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenik gradonačelnika Rijeke, Marko Filipović, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar te predstavnici Primorsko – goranske županije, organizatora i suorganizatora.
Inicijativa se održava pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije te u suradnji s Foto sekcijom KUD-a „Baklje“ i Akademijom primijenjenih umjetnosti u Rijeci.
Zbog poštivanja epidemioloških mjera i ograničenog broja posjetitelja, mole se zainteresirani da svoj dolazak na izložbu i predavanje obavezno potvrde na broj 0915707613 ili elektroničku poštu zidovskaopcina.rijeka@gmail.com.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Gordana Brkić Žagar