Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Rijeku. Posjet je započeo obilaskom gradilišta Nove bolnice, nakon čega se sastao s predstavnicima Brodogradilišta 3. maj.

Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci predsjednika Vlade dočekali su ravnatelj KBC Rijeka, prof. dr. sc. Alen Ružić, predsjednik Upravnog vijeća bolnice prim. Željko Plazonić i državni tajnik MiZ, zamjenik gradonačelnika Marko Filipović i župan Zlatko Komadina.

Na gradilištu Nove bolnice premijer Plenković istaknuo je kako je izuzetno impresioniran brzim napretkom radova na izgradnji bolnice za koju je Vlada proteklih godina  osigurala ukupno 750 milijuna kuna, a radove izvode hrvatske tvrtke.

“Radovi su u roku, odlično napreduju i bolnica bi trebala biti gotova do jeseni 2022. godine. S ovom velikom investicijom u zdravstveni sustav ovdje u Rijeci svi pacijenti u Primorsko-goranskoj županiji dobit će najbolju moguću skrb”, poručio je predsjednik Vlade i dodao da takav veliki infrastrukturni projekt dodatno osnažuje hrvatski zdravstveni sustav.

Tijekom obilaska bilo je riječi i o trećoj fazi izgradnje koja će obuhvatiti izgradnju zgrade za sve odjele bolnice, kao i budućoj namjeni postojećih objekata bolnice u centru grada.

Ravnatelj KBC Rijeka prof. dr. sc. Alen Ružić kazao je kako su radovi na gradilištu nove bolnice za majku i dijete počeli u rujnu 2019. godine. Trenutno se izrađuje plan preseljenja svih sadržaja koji se trenutno nalaze na lokalitetu Kantrida i Klinici za ginekologiju i porodništvo, zajedno s novim laboratorijskim prostorima.

Osim medicinskih sadržaja gradi se i zgrada tehno-ekonomskog bloka, nova kuhinja i parkirališni prostori. Nova bolnica imat će osam etaža, od toga dvije podzemne.

U tijeku je izrada idejnog projekta i studije izvedivosti za izgradnju i rekonstrukciju objekata treće faze što će omogućiti preseljenje cijelog KBC-a na jedan lokalitet.

Premijer Plenković odgovarao je potom na pitanja novinara o ostalim aktualnim temama.

Nakon sastanka, u nazočnosti predsjednika Vlade, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić i direktor Brodogradilišta 3. maj Edi Kučan potpisali su Ugovor o završetku gradnje broda za prijevoz automobila i kamiona, gradnja br. 514.

Posjet Rijeci, premijer Plenković završio je obilaskom gradilišta državne ceste D403

Nova bolnica na Sušaku

Nova bolnica na Sušaku