U utorak, 3. travnja 2018. godine, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Strossmayerova 1, održat će se premijera predstave Koreo lab u koreografiji i izvedbi članova ansambla Baleta HNK Ivana pl. Zajca te besplatne plesne radionice za građane organizirane u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“.

Premijera predstave održava se u 20 sati, a besplatna plesna radionica za osobe starije od 50 godina održava se od 17 do 18 sati.

Osim plesne radionice za osobe starije od 50 godina, isti dan se održavaju i plesna radionica za djecu od 8 do 12 godina, od 14 do 15 sati, te radionica suvremenog plesa za pasionirane plesačice i plesače od 15.30 do 16.30 sati.

Koreo lab je predstava koja se sastoji od niza plesnih priča čiji su autori članovi ansambla Baleta HNK Ivana pl. Zajca: Vitalij Klok, Michele Pastorini, Ricardo Campos Freire, Hélias Tur Dorvault i Maria del Mar Hernandez. Predstava je nastala iz želje unutar ansambla da se plesači koreografski izraze, a neki od njih se prvi put okušavaju u koreografskim vodama. Reprizne izvedbe održavaju se sljedeće dvije večeri, 4. i 5. travnja također u 20 sati. Ulaz na predstavu je besplatan, a potrebno je ranije podignuti propusnice na blagajni HNK Ivana pl. Zajca.

Besplatne plesne radionice za građane održavaju se u suradnji HNK Ivana pl. Zajca i Grada Rijeke, kroz projekt „Rijeka – Zdravi grad“ s ciljem pružanja prilike građanima da osjete pozitivan učinak koji ples i umjetnost imaju na tijelo i duh, kao i prilike da razvijaju svoju kreativnost i muzikalnost. Radionice se održavaju u trajanju od tri dana, od 3. do 5. travnja.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen