U srijedu, 29. ožujka 2017. godine, u 19 sati, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, Dolac 1, održat će se predstavljanje knjige Likovna scena međuratne Rijeke (1920. – 1940.) autorice mr. sc. Daine Glavočić.

Okupljenima će se uvodno obratiti gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, a o knjizi i međuratnoj likovnoj sceni Rijeke će pored autorice Daine Glavočić govoriti i Slaven Tolj, ravnatelj MMSU, prof.dr.sc. Julija Lozzi Barković, Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog Fakulteta u Rijeci te Jolanda Todorović, predsjednica Društva povjesničara umjetnosti Rijeke.

Knjiga Likovna scena međuratne Rijeke predstavlja međuratnu likovnu scenu Rijeke u vrijeme od odlaska D’Anuncija do početka Drugog svjetskog rata (1920.-1940.)

Budući da je riječka likovna scena međuratnog razdoblja nedovoljno poznata, na predstavljanju će biti prikazan likovni materijal iz upravo tiskane knjige s ciljem popularizacije riječke povijesti umjetnosti.

Izdavač knjige je Muzej moderne i suvremene umjetnosti, suizdavač Društvo povjesničara umjetnosti Rijeke, a Grad Rijeka sufinancirao je izdavanje knjige.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen