U četvrtak, 20. lipnja 2024. godine, u 19 sati, u parku Eugena Čulinovića na adresi Pomerio 26, održat će se predstavljanje murala “Brajda u ritmu rocka” u sklopu kojeg će se održati i glazbeni nastup zbora učenika Osnovne škole Brajda te izložba likovnih uradaka učenika te škole.

Mural je dio projekta Vijeća Mjesnog odbora Brajda-Dolac „Proljeće na Brajdi“ i realiziran je kroz Riječki lokalnog partnerstva koji omogućava da se neposrednim sudjelovanjem građana, udruga i mjesnih odbora u suradnji s Gradom Rijekom brže i ekonomičnije riješi dio potreba stanovnika uređenjem manjih javnih površina (dječja igrališta, drvoredi, neuređene zelene površine, manji divlji deponiji…).

Događaju će prisustvovati voditeljica projekta „Proljeće na Brajdi“ koja je ujedno i predsjednica Vijeća MO Brajda-Dolac Laura Anamaria Orlić, voditeljica Odsjeka za mjesnu samoupravu Grada Rijeke Dragica Fadljević te ostali sudionici projekta.

Projekt „Proljeće na Brajdi“ podrazumijeva uređenje Parka Eugena Čulinovića, povijesnog parka koji se nalazi pod zaštitom Konzervatorskog ureda u Rijeci s ciljem da postane privlačniji i bolji kao lokacija za organiziranje raznih aktivnosti.

Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen