U organizaciji Udruge DZŠR Marinovi prijatelji iz Opatije riječki kompleks bazen na Kantridi posjetilo je 16 direktora sportskih dvorana iz Izraela kako bi se upoznali načinom upravljanja sportskom infrastrukturom grada Rijeke. Za njih je Igor Butorac, direktor Rijekasporta, održao prezentaciju o održavanju i korištenju riječkog kompleksa bazena.

Predstavljanju načina upravljanja bazenima Kantrida nazočio je i riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Prezentacija upravljanja sportskim objektima - Rijeka sport

Gradonačelnik Marko Filipović

DZŠR Marinovi prijatelji iz Opatije , osnovano je 2012 godine u spomen na suigrača I suborca Marina Cvetkovića , koji je poginuo u prosincu 1991 godine na ličkom ratištu kao pripadnik  A bojne 111 brigade iz Rijeke. Udruga se bavi popularizacijom i omasovljavanjem rekreativnih aktivnosti i godinama već organizira međunarodne omladinske košarkaške turnire u Opatiji na kojima su svih ovih godina gostovale ekipe iz Slovačke, Mađarske ,Austrije, Italije, Španjolske, Izraela, Češke, Slovenije, BiH i Hrvatske. Također 7 godina organizira i košarkaški kamp za djecu, u kojem rade eminentni hrvatski treneri zajedno s vrhunskim gostujućim trenerima iz Italije, USA, Slovenije ,BiH I Izraela.

Posebno su ponosni na to da ime je Hrvatski košarkaški savez 2017. godine u organizaciju povjerio veliki seniorski košarkaški turnir na kojemu su uz našu reprezentaciju sudjelovale reprezentacije Slovenije i Ukrajine.