Umjetnička organizacija Kreativni laboratorij suvremenog kazališta – KRILA predstavlja u ponedjeljak 22. svibnja 2017. u 10.00 sati u Informativnom centru Grada Rijeke (Ri-info), Korzo 18 b.participativni izvedbeni projekt “Susreti u Kortilu”.

Projekt okuplja umjetnike i zajednicu u Galeriji Kortil kroz četiri Susreta tijekom 2017. godine. U fokusu su ljudi i njihovi odnosi, doživljaji, kontakt i komunikacija.

Prvi susret okupit će djecu osnovnoškolske dobi i starije osobe oko motiva «trga» na Sušaku (prostor između OŠ Centar i SŠ Građevinske i Graditeljske). Cilj je omogućiti djeci da bolje upoznaju i aktivnije promišljaju prostor svojega svakodnevnog bivanja, kroz interakciju sa starijim osobama i u suradnji s koreografkinjom i autoricom projekta Ivanom Peranić. Kroz interakciju i dijalog sudionici će imati priliku kreativno se izraziti, a rezultate prezentirati prvo u sklopu manifestacije Hrvatska volontira 23. svibnja 2017. u 17.00 sati na «trgu» odnosno na školskom dvorištu između OŠ Centar i Građevinske škole (ulica Podhumskih žrtava), te u Galeriji Kortil 24. svibnja 2017. u 18.00 sati.

Partneri: Inicijativa Kortil uživo, OŠ Centar.

Produkcija: Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA u suradnji s Galerijom Kortil.

Rad KRILA podržava: Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i Zaklada Kultura nova.

www.krila.org