U sklopu završnog predblagdanskog druženja umirovljenika, u petak 20.12.2019. u 11 sati u Klubu umirovljenika Centar (Kružna 7), održat će se predstavljanje tiskanog izdanja brošure programa projekta Rispekt.

Matica umirovljenika grada Rijeke izradila je brošuru u kojoj su predstavljeni odabrani sadržaji s radionica koje su provedene u protekloj godini u sklopu projekta Rispekt. Ova knjižica može poslužiti građanima koji se susreću s izazovima treće dobi kao i članovima njihovih obitelji.

Projekt Rispekt – jačanje i reintegracija marginaliziranih osoba treće životne dobi, koji se provodi uz potporu sudioničkog programa Civilne inicijative u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture, prilagođen je građanima treće životne dobi s određenom vrstom poteškoće iz spektra logopedskog, psihološkog, fizioterapeutskog ili medicinskog polja djelovanja.

U sklopu projekta Rispekt u 2019. godini je održan niz aktivnosti u klubovima umirovljenika Rijeke:
tromjesečni program uz vodstvo fizioterapeuta Vježbajmo zajedno, niz psiholoških radionica Mjesto za obitelj na temu suočavanja sa stresom, planiranja brige i njege u starijoj dobi te jačanja obiteljskih odnosa, logopedsko-psihološke radionice za članove s oštećenjem sluha Čujemo li naše stare i individualne logopedske vježbe s pacijentima odjela za Neurologiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka koji su u oporavku od moždanog udara.

Projekt Rispekt je nastao kao suradnja Udruge umirovljenika Rijeke i volontera različitih struka u želji da se članovima klubova umirovljenika osigura lakši pristup stručnom savjetu i vodstvu za pojedine zdravstvene probleme i pitanja obiteljskog života.