U sjedištu Primorsko-goranske županije predstavljen je logotip projekta „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ koji se provodi povodom obilježavanja 25. godišnjice VRO Oluja.

Riječ je o likovnom radu koji će činiti okosnicu vizualnog identiteta projekta „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ kojeg koordinira Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkule“, uz podršku Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Ministarstva hrvatskih branitelja i jedinica lokalne samouprave unutar PGŽ. Logotip je djelo Magdalene Grdić, učenice Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci koja je sudjelovala na natječaju čiji je cilj bio stvoriti prepoznatljivost projekta s elementima nacionalnih, županijskih i vojnih simbola.

Na konferenciji za medije, logotip i projekt su uz autoricu prezentirali predstavnici braniteljskih udruga – Perica Prpić i Branimir Brnas iz USPDR Ajkula, Robert Barešić iz Udruge 111. brigade i predstavnik Vojne policije Željko Selci, zatim pročelnik Ureda županije Goran Petrc, voditeljica Kabineta župana Ermina Duraj i savjetnik za razvoj civilnog društva PGŽ Zlatko Mihelec te zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović.

Projekt će tijekom godine uključivati županijske branitelje, njihova udruženja te ostale udruge proizašle iz Domovinskog rata oko niza aktivnosti predviđenih tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci, koje će uključivati komemorativne događaje, druženja, prezentacije knjiga i prikazivanja filmova. Prema najavi, središnji događaj projekta zbit će se 5. kolovoza, kada se obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, s nastojanjem okupljanja ratnih sudionika i prikazivanja doprinosa i uloge Riječana, Primoraca i Gorana u Domovinskom ratu, kao i ukazati na zajedništvo branitelja i ratnih stradalnika s područja županije i njenih stanovnika.

Skip to content