Projekt SULPiTER odnosi se na poboljšavanje planiranja prijevoza tereta u Središnjoj Europi.

 

Do 2050. godine više od 80% stanovništva Europe će živjeti u gradovima. Europski gradovi se moraju posvetiti problemu mobilnosti tereta kako bi se smanjili troškovi zagušenja prometa, štetnih emisija i potrošnje energije. SULPiTER je razvio analitički alat za razumijevanje učinaka transporta tereta u urbanim područjima. Njime se želi poduprijeti razvoj transportnih politika i održivih strategija razvoja predstavljajući koncept Funkcionalnog urbanog područja.

Jedan od glavnih ciljeva projekta je izrada Održivog urbanog logističkog plana (SULP) u 7 Funkcionalnih urbanih područja u središnjoj Europi – Bologna, Budapest, Poznan, Brescia, Stuttgart, Maribor i Rijeka. Odjel gradske uprave za poduzetništvo sklopio je ugovor s tvrtkom Rijeka promet d.d. za izradu Održivog urbanog logističkog plana na riječkom funkcionalnom urbnom području. Ovaj Plan koji je izrađen u prosincu 2018.godine, analizirao je stanje u cestovnom teretnom prometu i sustavu opskrbe grada te je predložio mjere za poboljšanje koje bi Grad trebao potom ugraditi u odgovarajuće Odluke.

Pozivamo vas na predstavljanje plana u srijedu 11. travnja 2019. godine u prostorije Startup inkubatora na kojem ćemo upoznati sudionike s osnovnim osobinama i postavkama Plana te raspraviti o mjerama koje se predviđaju Planom.

 

Skip to content