Na završnoj konferenciji projekta predstavljeni su vrijedni rezultati EU projekta SYNERGY, koji provodi Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci (STEP RI) u partnerstvu s Gradom Rijekom.

Ovaj međunarodni projekt financiranje kroz program lnterreg Središnja Europa te je usmjeren na jačanje veza između poduzeća, industrije, istraživačkih centara i kreatora politika u Središnjoj Europi, s ciljem potpore razvoju inovacija.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati trogodišnjeg rada na stvaranju uvjeta za razvoj inovacija kroz open innovation pristup, odnosno kroz međusobnu potporu, suradnju i dijeljenje resursa između različitih organizacija.

Sedam projektnih partnera iz šest srednjoeuropskih zemalja predstavilo je rezultate provedenih aktivnosti, koje su uključivale konkretan rad s istraživačima, poduzetnicima i inovatorima te razvoj online SYNERGY platforme za crowdfunding i crowdsourcing kao mjesta suradnje i razmjene znanja za organizacije iz Središnje Europe, ali i šire.

Posebice dobre rezultate u smjeru razvoja inovacija imali su projekti iz Hrvatske koji su kroz pilot aktivnosti i u međunarodnoj konkurenciji osvojili čak 6 vaučera ukupne vrijednosti 16.250,00 €,.
„SYNERGY projekt doprinio je podizanju svijesti o mogućnostima i koristima koje donosi open innovation pristup. Mislim da smo približili nove modele suradnje našoj znanstvenoj i poduzetničkoj zajednici, a također dodatno učvrstili veze koje njegujemo s javnom upravom. Upravo suradnja s Gradom Rijekom kao pridruženim partnerom na projektu omogućiti će strateški pristup poticanju suradnje između znanosti i industrije u okviru otvorenog inoviranja”, naglasila je Jana Blažević Marčelja, zamjenica direktora Step Ri-ja.

SynergyViše informacija o projektu SYNERGY na mrežnim stranicama STEP RI-ja.

Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci je poduzetnička potporna institucija koju je 2008. godine osnovalo Sveučilište u Rijeci. Našim savjetodavnim uslugama, programima i edukacijama želimo hrvatskom gospodarstvu učiniti dostupna najnovija svjetska znanja inoviranja i upravljanja kojima vodeće tvrtke brže, uspješnije i jeftinije stvaraju inovacije, postaju konkurentnije i osvajaju nova tržišta. Samostalno i s partnerima u Hrvatskoj i Europi stvaramo i provodimo projekte financirane od Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država, iz hrvatskih nacionalnih i lokalnih programa te iz sredstava velikih hrvatskih tvrtki koje podupiru inovacije i poduzetništvo.