Startup inkubator Rijeka u svojoj sedmoj godini rada otvorio je vrata 11. generaciji korisnika, koji su u klubu Bačva po prvi puta imali priliku javno prezentirati svoje inicijalne poslovne ideje.

Riječ je o generaciji koja je po masovnosti odaziva oborila rekorde u odnosu na sve dosadašnje generacije: zaprimljeno je 37 prijava, od kojih je, nakon evaluacije pristiglih prijedloga, u proces inkubiranja ušlo čak 24 tima koji će tijekom osmomjesečnog inkubacijskog programa razvijati svoje poduzetničke ideje.

Startup inkubator Rijeka novoj će generaciji korisnika pružiti besplatan radni prostor i infrastrukturu u trajanju od godine dana, preko 35 stručnih radionica i predavanja te podršku 47 mentora, koliko sada broji krug stručnjaka uključen u mentorsku mrežu. Pored toga, za najbolje timove generacije osigurane su i novčane nagrade kao podrška u pokretanju vlastitog biznisa.

Predstavljeni timovi 11. generacije Start-up inkubatora Rijeka

Jana Sertić, Dario Zorić i Goran Čandrlić

Događaj je otvorila Jana Sertić, pročelnica Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke, ujedno i nadležnog za rad inkubatora. U pozdravnom govoru zaželjela je dobrodošlicu timovima, te zahvalila prošlogodišnjim korisnicima koji su ostali angažirani u aktivnostima inkubatora i nakon završetka programa. Posebnu zahvalu uputila je mentorima, koji dijele znanje i iskustvo s generacijama korisnika, te istaknula neprocjenjiv doprinos mentora Gorana Čandrlića i Darija Zorića u kreiranju i realizaciji programa.

“11. generacija korisnika Startup inkubatora rekordna je po broju timova, što nam govori da idemo u pravom smjeru i da su se promjene uvedene 2018. pokazale ispravnima“, istaknula je Jana Sertić, pročelnica Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke u čijoj je nadležnosti i sam inkubator. “Startup inkubator već je prethodnu, 10. generaciju, dočekao s nekoliko ključnih novina: ukinuta je dobna granica za korisnike, program inkubacije kvalitativno je unaprijeđen i podijeljen na tri tematska modula, period inkubacije produžen je sa šest na osam mjeseci, a uvedene su i novčane nagrade za najbolje timove. Trudit ćemo se i nadalje program, aktivnosti i sadržaje inkubatora prilagođavati potrebama korisnika, ali i trendovima u poduzetništvu“, dodala je pročelnica Jana Sertić.

Među okupljenima su, pored novih ‘stanara’ Ružićeve 14, bili i mentori, predavači i suradnici inkubatora, kao i uspješni timovi prošlih generacija koji su predstavili svoje poslovne ideje: “Bokun”, “Jammeet”, “House to go” te pobjednički “Kapela Distilling Company” kao predstavnici 10. generacije, “Špajza”, danas uspješna riječka zero-waste trgovina čija se ideja razvijala u okviru 8. generacije te “Braille Riddles”, dobitnici niza nagrada, između ostalih, zlatne medalje na 17. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2019, iz 6. generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka.

fotografije: Aleksandar Tomulić

11. generacija korisnika, uz to što je najbrojnija u povijesti rada inkubatora, posebna je i po kreativnom potencijalu ideja, koje su disperzirane u mnogo različitih tematskih područja, djelatnosti i industrija. Timovima slijedi dug i naporan put u stjecanju neophodnih poduzetničkih znanja i vještina kroz tri edukativna modula: validacija ideje, razvoj proizvoda, pravni aspekti i financije te izlazak na tržište, a sve u cilju otvaranja vlastite tvrtke kroz koju će se vizije korisnika i tržišno realizirati. Program starta 4. studenog predstavljanjem mentora u Startup inkubatoru Rijeka.

Timovi 11. generacije Start-up inkubatora Rijeka

 1. clean+
  Proizvod dodatne dentalne njege za kućnu uporabu, koji čisti zube koristeći vodu i/ili zrak pod tlakom.
  Član tima: Gea Miščević
 1. Hibridno plovilo
  Plovilo koje daje mogućnost glisiranja po površini mora i zarona pod morsku površinu.
  Članovi tima: Mihovil Tomašić i Darin Majnarić
 1. Razvojno-istraživački centar za dronove
  Prvi razvojno-istraživački centar za dronove u Hrvatskoj koji će, uz pružanje usluga dronovima, nastojati razvijati nove module dron tehnologije i proizvoditi dronove za specijalne namjene.
  Član tima: Demir Ferhatović
 1. Unseen
  2D akcijska računalna video igra prilagođena slijepim igračima, u kojoj se igrači koriste položajem i intenzitetom vibracija, odnosno zvuka.
  Članovi tima: Dominik Štrok, David Liović, Ivan Kos i Maja Grički
 1. Luxalea
  Digitalna supstitucija kockici za društvene igre, s fokusom na korisnikovu mogućnost da samostalno kreira igru.
  Član tima: Borna Massari
 1. Art of Salt / Domaći umaci i gotova jela
  Proizvodnja vlastitih, ručno izrađenih linija aromatizirane morske soli od 100% prirodnih sastojaka / Prerada i proizvodnja jela našega kraja, konzervirana u staklenkama procesom sterilizacije.
  Član tima: Davor Lukas
 1. GameRI
  Prvi gaming i esport centar u Rijeci te web shop gaming opreme.
  Članovi tima: Andrea Vitori i Robert Subić
 1. Obrt za čuvanje djece
  Usluga čuvanja djece predškolske dobi.
  Član tima: Barbara Jerković
 1. Old School 4 Young Hearts
  Kung fu trening za odrasle s ciljem poboljšanja kvalitete života kroz vježbanje i primjenu principa kung fua u svakodnevnom životu.
  Član tima: Zoran Pap
 1. Ulje divlje masline
  Proizvodnja ulja divlje masline i poticaj lokalnom stanovništvu za zadržavanje autohtone sorte.
  Članovi tima: Marija Trcol i Mario Kocijan
 1. inFinity Ladder
  Sprava za vježbanje na principu beskonačnih švedskih ljestvi, koja pruža iskustvo ‘beskonačnog’ penjanja.
  Članovi tima: Nino Dujmešić, Stjepan Glad i Mateo Jugovac
 1. Okouško Runolist i prijatelji
  Didaktičke krpene igračke za djecu izrađene od tekstilnog otpada
  Članovi tima: Anita Ladišić i Andrea Rubčić
 1. Reci To Tortom
  Trgovina koja nudi alate i repromaterijal za izradu slastica.
  Član tima: Nataša Franelić
 1. PaliskaBrewery
  Proizvodnja craft piva prepoznatljivog lokalnog autentičnog stila.
  Član tima: Denis Paliska
 1. A.T.L.E.S.A. za proizvodnju igračaka i odjevnih predmeta
  Proizvodnja interaktivnih i edukativnih magnetnih igračaka, odjevnih premeta, ploča i zidova uz mogućnosti kombiniranja i nadogradnje.
  Članovi tima: Ana Mišović, Albina Keleminec Brašnjić i Tina Špralja
 1. Lukavac
  Kviz znanja koji na inovativan način nudi uzbuđenje i napetost, kako igračima u studiju tako i gledateljima ispred TV ekrana.
  Članovi tima: Ante Zoraja i Toni Košćina
 1. Arcade Reborn
  Brzinska retro-gaming zabava na arkadnim kabinetima postavljenim na javnim mjestima.
  Član tima: Edvin Mirojević, Ivan Kladarić i Tomislav Lukić 
 1. Agencija za upoznavanje
  Upoznavanje, druženje, putovanje i dopisivanje na chat stranicama i aplikacijama za samce.
  Član tima: Arijana Turina
 1. Sustavi podrške za poslovne korisnike
  Udaljena kontrola, monitoring, otkrivanje i rješavanje problema, sustavi fiskalizacije, sustavi za backup i izrada elektroničkih sklopova za poslovne korisnike.
  Članovi tima: Mauro Josipović
  i Davor Mužević
 1. Game Nexus
  Razvoj web stranice Game Nexus kao baze znanja i podataka o računalnim igricama.
  Član tima: Boris Knežević
 1. Kušaonica kave Rijeka – Coffium
  Show room i maloprodaja kave vrhunske kvalitete u centru Rijeke.
  Član tima: Mateo Nikolovski
 1. Šumski vrtić
  Alternativna institucija predškolskog odgoja s inovativnim pristupom u kojem se edukacija gotovo isključivo održava na otvorenom, u prirodi.
  Članovi tima: Martina Furlanis i Martina Trcol
 1. Piroshka
  Stvaranje linije zalogajnica gdje će na jednome mjestu svakome biti dostupna brza, pristupačna te na zdrav način pripremljena ukusna hrana.
  Članovi tima: Mirana Nikolić i Mladen Nikolić
 1. BabyDots – podloge za djecu
  Unutarnja ili vanjska podloga od xpe pjene za igru, previjanje i vježbanje.
  Član tima: Ivana Pušić Herljević
Skip to content