Grad Crikvenica i Primorsko-goranska županije bili su domaćini 23. Poslovnog sastanka Hrvatske mreže zdravih gradova koji je održan 26. i 27. listopada 2018. godine u Crikvenici.

Centralna tema sastanka bila je „Implementacija strategije Ulaganja u rani razvoj djece – povezivanje sustava zdravstva i socijalne skrbi“. Uz prikaz  modela  dobre  prakse domaćina, razmjenu iskustava te Izvještajnu skupštinu Mreže, u sklopu sastanka organizirani su studijski posjeti te radionica i okrugli stol na temu ulaganja u rani razvoj djece.

Poslovni sastanak okupio je predstavnike zdravih gradova i županija, a Grad Rijeku na sastanku su predstavljali pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb i koordinatorica projekta „Rijeka – Zdravi grad“ dr. Karla Mušković te voditelj projekta „Rijeka – Zdravi grad“ Jadran Mandekić. Na sastanku su sudjelovali i voditelji tematskih grupa okupljenih oko prioriteta projekta „Rijeka – Zdravi grad“: dr.sc. Darko Roviš iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, doc.dr.sc. Lovorka Bilajac s Medicinskog fakulteta u Rijeci, dr.sc. Ljiljana Kordić iz Doma za odrasle osobe Turnić te Jasna Lulić Drenjak s Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, kao i drugi članovi tima za zdravlje.

Tim za zdravlje

Članovi riječkog Tima za zdravlje

Prvi dan poslovnog sastanka započeo je studijskim posjetom Poliklinici Terme Selce te Centru za pružanje usluga u zajednici „Izvor“ Selce. Sastanak se nastavio uvodnim izlaganjem predsjednice Hrvatske mreže zdravih gradova prof.dr.sc. Selme Šogorić na temu „Trideset godina zdravih gradova u Hrvatskoj”, a nastavio se prikazima modela dobre prakse Grada Crikvenice te Primorsko-goranske županije. U drugom dijelu sastanka održana je radionica na temu izrade strategije ulaganja u rani razvoj djece, tijekom koje su prisutni proveli analizu implementacijskog kapaciteta sektora zdravstva i socijalne skrbi te mogućnosti umrežavanja. Dan je završio otvaranjem izložbe u Muzeju Grada Crikvenice povodom stote godišnjice Centra „Izvor“ Selce.

Posljednji dan sastanka započeo je podnošenjem izvještaja o radu Hrvatske mreže zdravih gradova u 2018. godini, a uslijedilo je usvajanje plana rada za 2019. Sastanak je završio održavanjem okruglog stola na temu razvoja platforme ulaganja u rani razvoj djece.