Predstavnici Grada Rijeke sudjelovali su na 23. Sajmu zdravlja, koji se održavao u Vinkovcima od 12. do 14. travnja. Središnja tema Sajma bila je platforma ulaganja u rani razvoj djece.

U sklopu Sajma održan je Forum Zdravih gradova te niz predavanja, okruglih stolova i radionica, a u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“ predstavljena je podrška obiteljima i ranom razvoju djece izložene siromaštvu i socijalnoj isključenosti putem Socijalnog programa Grada Rijeke.

Organizatori Sajma su Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija te Hrvatska mreža zdravih gradova, a sudjelovali su predstavnici mnogih hrvatskih gradova, županija, udruga i ustanova. Sudionici su predstavili svoja iskustva vezana uz središnju temu te zajednički radili na osnaživanju kapaciteta za ulaganje u rani razvoj djece. Sajam je povezao sve ključne dionike na svim razinama iz područja: zdravstva, komunikacije, medija, socijalne skrbi, znanosti, obrazovanja, zapošljavanja, sporta i rekreacije, nevladinog sektora, uprave i tehničkih struka.

Grad Rijeku i projekt „Rijeka – Zdravi grad“ predstavljali su pročelnica Odjela za  zdravstvo i socijalnu skrb te koordinatorica projekta Karla Mušković te voditelj projekta Jadran Mandekić. Pročelnica Mušković je predstavila dijelove Socijalnog programa Grada Rijeke koji se odnose na podršku obiteljima i ranom razvoju djece izložene siromaštvu i socijalnoj isključenosti. Socijalnim mjerama koje poduzima Grad Rijeka nastoji se djecu koja su izložena siromaštvu ili socijalnoj isključenosti izjednačiti i osnažiti s vršnjacima koji žive u znatno povoljnijim životnim uvjetima, a indirektno, socijalnim mjerama nastoji se spriječiti iseljavanje obitelji s malom djecom i mladih osoba.

Osim Foruma Zdravih gradova održan je i sajamski dio gdje su predstavljeni proizvodi mnogih proizvođača usmjereni na očuvanje i poboljšanje zdravlja, organizirana su predavanja  vrhunskih  stručnjaka, radionice  koje  posjetiteljima  nude  mogućnost  da  saznaju  i  istraže  načine  kako  poboljšati zdravlje, kao i brojne sportske i druge aktivnosti.