Međimurska županija bila je domaćin 24. Poslovnog sastanka Hrvatske mreže zdravih gradova (HMZG) koji se održavao od 24. do 26. listopada 2019. godine u Sv. Martinu na Muri.

Poslovni sastanak je okupio predstavnike zdravih gradova i zdravih županija te resornih ministarstava, a Grad Rijeku predstavljao je voditelj projekta „Rijeka – Zdravi grad“ Jadran Mandekić.

Centralna tema ovogodišnjeg Poslovnog sastanka bila je vezana uz planiranje budućeg djelovanja Mreže kroz tri dimenzije održivog razvoja: ekonomski, socijalni i okolišni razvoj. Kao preduvjet uspješne implementacije ovog kompleksnog zadatka prepoznata je jasna, kvalitetna i ciljana komunikacija. Iz tog razloga glavni zadatak Poslovnog sastanka bilo je upravo dogovoriti temeljne komponente buduće komunikacijske i medijske strategije Hrvatske mreže zdravih gradova.

Radionica izrade komunikacijske i medijske strategije HMZG

Sastanak je započeo uvodnim izlaganjem predsjednice Hrvatske mreže zdravih gradova prof.dr.sc. Selme Šogorić na temu „Strategija HMZG do 2030. – izazovi implementacije UN-ove Agende 2030. na lokalnoj razini”, a nastavio se prikazima modela dobre prakse iz Međimurske županije. U drugom dijelu sastanka održana je radionica na temu izrade komunikacijske i medijske strategije HMZG. Uz sastanak Predsjedništva HMZG tijekom poslovnog sastanka podnesen je i izvještaj o radu Hrvatske mreže zdravih gradova u 2019. godini te usvojen plan rada za 2020. godinu.

Na samom kraju skupa, kao domaćin 25. jesenskog poslovnog sastanka Hrvatske mreže zdravih gradova izabran je Grad Dubrovnik.

Skip to content