Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuku o načinu stavljanja u funkciju dječjih igrališta te načinu bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa.

S obzirom na rizik prijenosa bolesti uzrokovane koronavirusom prilikom stavljanja u funkciju dječjih igrališta i rekreacijskih poligona na otvorenome u prvom se redu preporuča održavati fizičku distancu među osobama od 1,5 metra. Pri tome pratitelj djeteta i dijete ne moraju održavati fizičku distancu. Potrebno je obratiti pažnju odnosno podučiti djecu da izbjegavaju grupiranje na jednom mjestu i održavaju fizičku distancu koliko je moguće.

Za vrijeme boravka na dječjim igralištima te tijekom bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom preporuča se češće dezinficirati ruke te izbjegavati dodirivanje lica nečistim rukama.

Svi korisnici dječjih igrališta pozivaju se na pridržavanje higijenskih mjera i općih protuepidemijskih mjera.

Podsjetimo, odlukom Stožera civilne zaštite RH , a u sklopu postupnog popuštanja protuepidemijskih mjera, od ponedjeljka, 4. svibnja ponovno je dozvoljeno korištenje dječjih igrališta te otvorenih sportskih igrališta, kao i bavljenje rekreativnim sportom.