Odjel gradske uprave za kulturu započeo je s preuređenjem galerije Kortil. Izvođač radova je Gradin zanatska zadruga, a rok za završetak radova je 28. travnja 2004. godine. Sredstva za preuređenje osigurana su iz gradskog proračuna i sponzorstvom RiAdria banke.

Galerija KortilIzložbeni prostor Kortila otvoren je 1997. godine i od otvorenja nije bio preuređivan. Namjera je galeriju Kortil prostorno reorganizirati i interijerno preurediti u cilju još boljeg zadovoljenja galerijskih standarda, te kvalitetnijeg korištenja i funkcioniranja izložbenog prostora. Uz raspoloživi izložbeni prostor potrebno je dodati prostor za pohranu izložbi i opreme, te izvesti dodatne građevinsko-obrtničke radove, elektroinstalaterske radove i radove na termotehničkim instalacijama (klimatizacija). Također želimo ostvariti neposrednu komunikaciju s prostorom atrija HKD-a na način da posjetitelji drugih programa u dvorani HKD-a i u atriju istovremeno dobiju uvid u izložbeni program koji se odvija u galeriji Kortil. U tom cilju projektom je predviđeno otvaranje vrata između prostora atrija i prostora galerije Kortil.

Preuređuje se galerija Kortil

U postupku javnog nadmetanja za izvođača radova izabran je Gradin zanatska zadruga iz Rijeke. Ugovorena vrijednost radova je 461.605,46 kuna uključujući PDV. Odjel gradske uprave za kulturu predvidio je u proračunskom razdoblju dio financijskih sredstava kojima bismo mogli izvesti radove. Pored proračunskih osigurana su i sponzorska sredstva od Ri Adria banke u visini od 100.000,00 kuna.

Predviđeno je da radovi budu gotovi do konca travnja 2004. godine, a za svečano otvorenje planira se izložba iz zbirke slika i skulptura Ri-Adria banke početkom svibnja, uoči otvorenja Međunarodnog festivala malih scena.