Zavod za informatičku djelatnost Grada Rijeke kao jedan od partnera organizira online prezentaciju rezultata projekta Sustainable Urban Mobility Boost Smart Toolbox koja će se održati u petak, 18. prosinca, s početkom u 9.00 sati, putem on-line platforme.

U sklopu programa „Regional Innovation Scheme 2020.“ koji financira „European Institute of Innovation and Technology“ provodi se projekt Sustainable Urban Mobility Boost Smart Toolbox. Partneri u realizaciji projekta su Grad Rijeka, Fakultet Prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Ericsson Nikola Tesla d.d.. Cilj projekta je stvaranje novog metodološkog alata koji kombinira tradicionalno prometno planiranje sa suvremenim mogućnostima iz područja znanosti o podacima primjenjivim u analizi i planiranju prometnog sustava. Takva metodologija omogućuje dionicima koji su uključeni u planiranje i pružanje usluga u prometu upotrebu novih izvora podataka i metoda.
U sklopu projekta provedeno je niz aktivnosti koje uključuju prikupljanje podataka, analizu i obradu te prijedlog i validaciju mjera i rješenja.

Molimo Vas da svoju prisutnost potvrdite elektroničkom poštom na zid@rijeka.hr kako bismo Vam poslali poveznicu za priključenje na on-line platformu.

Urban mobility

Više o projektu na:

Regional Innovation Scheme 2020.
https://eit.europa.eu/our-activities/eit-regional-innovation-scheme-ris

European Institute of Innovation and Technology
https://eit.europa.eu/

Sustainable Urban Mobility Boost Smart Toolbox
https://www.rijeka.hr/gradska-uprava/eu-projekti/aktualni-projekti/sumboost/