Sveučilište za 3.dob uspješno je odradilo prvo online radionicu Umjetničku fotografiju koju je kroz 8 tjedana pod vodstvom asistentice fotografije s Akademije primijenjenih umjetnosti, Petre Mrše, pohađalo 9 polaznica i polaznika.

Nakon desetljeća provedbe hvaljenog programa, Sveučilište za 3.dob prilagodilo se okolnostima i svoje polaznike dočekalo u virtualnom prostoru s organiziranim online programom.

Tako je u četvrtak, 17. prosinca uspješno završena prva online radionica Umjetnička fotografija koju je kroz 8 tjedana pod vodstvom asistentice fotografije s Akademije primijenjenih umjetnosti, Petre Mrše, pohađalo 9 polaznica i polaznika. Radionica se od listopada do prosinca odvijala u sinkronoj komunikaciji putem službene Zoom platforme Sveučilišta za 3.dob, a zbog izvanrednih okolnosti polaznici su u online programu oslobođeni upisnina.

Polaznice i polaznici upoznali su se s raznim mogućnostima fotografije: od fotografiranja pejzaža i portreta do bilježenja događaja ili vlastitih ideja i stavova. Uspješno su savladali tehničke karakteristike, upoznavanje i kontroliranje aparata, te su usvojili praktičan rad na fotografijama i mogućnost izražavanja kompleksnijih tema kroz serije fotografija.

Završna prezentacija uključivala je presjek njihovih najboljih radova, a prisustvovali su joj prijatelji te obitelji polaznica i polaznika kao njihovi gosti.

Zbog okolnosti, izložba odabranih radova meže se pogledati na virtualnoj izložbi na mrežnoj stranici Sveučilišta za 3.dob.

Zbog velikog interesa, a ograničenog broja, ista će se radionica  ponoviti u sljedećem radioničkom ciklusu. Putem e-maila, kao i na službenim mrežnim stranicama svi zainteresirani mogu pratiti novosti, preporuke i objave ovogodišnjeg programa!

Podsjetimo, Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Gradom Rijekom već deset godina zainteresiranim građankama i građanima s prebivalištem u PGŽ, starijim od 55 godina, sa završenom srednjom školom i više, nudi raznovrsne programe predavanja i radionica u sklopu projekta Sveučilište za 3. dob. Sveučilišni profesori i profesorice ove godine susreli su se s posebnim predavačkim okolnostima, no za vjerne polaznike i polaznice Sveučilišta za 3.dob potrudili su se osmisliti zanimljiv program prilagođen situaciji, a uključile su se i umirovljene profesorice i profesori!