U Salonu Grada Rijeke održan je prijam za 64 učenika srednjih škola i njihovih 47 mentora, koji su na državnim i međudržavnim natjecanjima, susretima i smotrama u znanstvenom i umjetničkom području osvojili prva tri mjesta u školskoj godini 2015./2016. Učenike i mentore primili su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj.

S ciljem podupiranja znanja i izvrsnosti, Grad Rijeka već dugi niz godina dodjeljuje priznanja učenicima koji su postigli najbolje rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama, kao i njihovim mentorima.

Na državnim i međudržavnim natjecanjima i smotrama u znanstvenom i umjetničkom području, školske godine 2015./2016. plasman od prvog do trećeg mjesta postigla su 64 riječka srednjoškolca koje je podučavalo 47 mentora. Uspješnim učenicima i njihovim mentorima gradonačelnik Obersnel i pročelnica Sušanj uručili su Priznanja i prigodne poklone uz čestitke i želje za daljnjim uspjehom.

U prigodnom programu svečanog prijema nastupili su učenici Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov i učenice Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri Osnovnoj školi Vežica.

prijem-srednjoskolaca-2Državna natjecanja, susreti i smotre učenika osnovnih i srednjih škola odvijaju se po programu Agencije za odgoj i obrazovanje i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Svrha njihovog organiziranja je predstavljanje rezultata rada, znanja, vještina, sposobnosti i kompetencija učenika na određenom području, kao poticanje i motiviranje učenika na sudjelovanje te njihovo međusobno natjecanje.

(A.S.)

Popis učenika i prosvjetnih radnika-mentora, koji su postigli I. – III. mjesto, odnosno sudjelovali na državnoj i međudržavnoj razini natjecanja, susreta i smotri u znanstvenom i umjetničkom području u školskoj 2015./2016. godini