Uoči početka karnevalske povorke, u Salonu Grada Rijeke riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima, karnevalski gradonačelnik Meštar Toni i kraljica karnevala Elaie Filipović, susreli su se s vođama karnevalskih grupa koje su gostovale na karnevalu. U popodnevnim satima održan je i prijam za veleposlanike i druge predstavnike diplomatskoga zbora te predstavnike gradova-prijatelja.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, Meštar Toni i kraljica Karnevala Elaie Filipović primili su predstavnike stranih karnevalskih skupina te predstavnike skupina iz raznih dijelova Hrvatske, koje su sudjelovale u 34. Međunarodnoj karnevalskoj povorci.

Ove je godine u Povorci sudjelovalo 110 grupa, a uz grupe iz Rijeke i Primorsko-goranske županije te cijele Hrvatske, u njoj su učestvovale i grupe iz Italije, Slovenije, Crne Gore i Srbije.

U ranim popodnevnim satima, gradonačelniku Obersnelu i njegovim suradnicima pridružili su se zamjenik gradonačelnika Rijeke Miroslav Matešić, predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Dorotea Pešić-Bukovac i druga pratilja Kraljice Karnevala Roberta Dešković iz Karnevalske udruge Vavek parićani iz Matulji. Zajedno su primili uzvanike, veleposlanike i druge predstavnike diplomatskoga zbora te predstavnike gradova-prijatelja koje su upoznali s tradicijom i osobitostima riječkog “petog godišnjeg doba”.

Uzvanici su veselu i jedinstvenu 34. Međunarodnu povorku pratili iz Grada Rijeke.

Skip to content