U Salonu Grada Rijeke, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i viša savjetnica gradonačelnika – specijalistica za EU projekte Suzana Belošević Romac primili su dvadesetak polaznika 12. Međunarodne ljetne škole ekonomije.

Ovogodišnja, 12. Međunarodna ljetna škola ekonomije pod nazivom „Međunarodno okruženje i europske integracije“, koju organizira riječki Ekonomski fakultet, okupila je 36 studenata iz šest zemalja. Škola je započela 3. srpnja i traje do 15. srpnja, a polaznici ondje stječu znanja iz područja europskih integracija i međunarodnog okruženja.

Kako organizatori kažu, cilj Škole jest upoznati studente ekonomskih, pravnih i ostalih studija s osnovama gospodarskog procesa integriranja u Europi, s osvrtom na Hrvatsku i zemlje jugoistočne Europe, te im predočiti prednosti i izazove procesa gospodarskog integriranja na području svakodnevnog života.

Kao dio programa Škole predviđena je suradnja s lokalnom zajednicom, uspješnim hrvatskim poduzećima te domaćim i međunarodnim institucijama, a dvadesetak je polaznika ove škole upravo iz tog razloga posjetilo Grad Rijeku.

Zamjenik gradonačelnika Filipović okupljenima je zaželio dobrodošlicu u Rijeku, poručivši kako vjeruje da će polaznici Ljetne škole ovdje steći nova znanja, ali i prijateljstva te se ponovno vratiti u naš grad.

Viša savjetnica gradonačelnika Belošević Romac potom je održala prezentaciju o aktivnosti Rijeke u području EU projekata, predstavivši projekte poput iUrban, obnove fasada u svrhu energetske učinkovitosti te Europske prijestolnice kulture 2020.

U proteklih 11 godina, Ljetnu školu Ekonomskog fakulteta pohađalo je više od 300 polaznika iz tridesetak zemalja.