U srijedu, 13. rujna 2017. godine, u 12 sati, u Salonu Grada Rijeke, Korzo 16/1. kat, održat će se prijam za učenike i učitelje – mentore riječkih osnovnih škola koji su postigli prvo drugo i treće mjesto, odnosno sudjelovali na državnoj i međudržavnoj razini natjecanja, susreta i smotri u znanstvenom i umjetničkom području u školskoj 2016./2017. godini.

Učenike i njihove mentore primit će gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenik gradonačelnika Marko Filipović i pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj.

Grad Rijeka već dugi niz godina dodjeljuje priznanja mentorima i učenicima koji su postigli najbolje rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama, a s ciljem podupiranja znanja i izvrsnosti.

Državna natjecanja, susreti i smotre učenika osnovnih i srednjih škola odvijaju se po programu Agencije za odgoj i obrazovanje i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Svrha njihovog organiziranja je predstavljanje rezultata rada, znanja, vještina, sposobnosti i kompetencija učenika na određenom području kao poticanje i motiviranje učenika na sudjelovanje i natjecanje.

Natjecanja se održavaju svake školske godine, započinju sudjelovanjem učenika na županijskoj, a zatim na državnoj ili međunarodnoj razini.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Lea Stoiljković Medved