Ako ste nezaposleni, razmišljate o pokretanju svoje tvrtke ili imate poduzetničku ideju, zanima vas kako možete dobiti poticaje za poslovni plan? Prijavite se na trodnevni seminar „Sustavno poduzetništvo“ kako biste dobili odgovore na ovakva i slična pitanja.

Uvodni seminar „Sustavno poduzetništvo“ održat će se od 20. do 22. studenog 2018. od 9:30 do 15 sati u prostorima Riječke razvojne agencije Porin d.o.o. (Milutina Barača 66, dvorana u prizemlju ex upravne zgrade Torpeda).

Pravo sudjelovanja u seminaru „Sustavno poduzetništvo“ imaju nezaposlene osobe. Prijave se primaju do petka, 16. studenog 2018, pozivom na 634-331 ili slanjem maila na maria.grbac@porin.hr.

Kroz tri dana seminara sudionici će dobiti znanja o tome što je poduzetništvo, kako se može krenuti u poduzetništvo, koji modaliteti poslovanja im stoje na raspolaganju, kako izraditi poslovni plan, koje su mogućnosti korištenja poticaja na lokalnom, županijskom i državnom nivou.

Nakon upoznavanja s osnovama poduzetništva, sudionici će ispuniti kratki upitnik. To će biti važan trenutak za ostvarenje cilja prema samozapošljavanju ili zapošljavanja. Upitnik služi kako bi se analizirao potencijal poduzetničke ideje. Treći dan seminara planirani su razgovori sa sudionicima kako bi se razmotrili potencijali i mogućnosti za poboljšanje njihove poduzetničke ideje.

Teme koje će biti obrađena na seminaru su sljedeće:

  • Uvod u sustavno poduzetništvo
  • Postupci osnivanja trgovačkog društva i obrta i njihova razlika te njihovo poslovanje
  • Postupak i aktivnosti kod zapošljavanja i obveze po zapošljavanju
  • Poslovno planiranje i izrada poslovnog plana
  • Mogućnosti financiranja, sufinanciranja i poticanja za početnike i tvrtke
  • Poduzetničko umrežavanje
  • Mreža potpornih institucija

Seminar „Sustavno poduzetništvo“ dio je projektnih aktivnosti projekta LO.PA.Z. PLUS, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, koji je usmjeren na povećanje zapošljivosti nezaposlenih osoba iz Primorsko-goranske županije.

Osim sudjelovanja u seminarima i edukacijama, nezaposlene osobe u sklopu projekta mogu koristiti usluge informiranja, savjetovanja te mentorstva prije i nakon pokretanja vlastitog poslovanja. Nezaposleni koji se namjeravaju samozaposliti tako primjerice mogu koristiti usluge projektnog konzorcija, koji čine Riječka razvojna agencija Porin d.o.o. (nositelj projekta), Centar tehničke kulture Rijeka, Grad Rijeka, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka, Hrvatska obrtnička komora – Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, Hrvatski zavod za zapošljavanje-Regionalni ured Rijeka, Općina Viškovo i Sveučilište u Rijeci, prilikom izrade poslovnog plana kako bi dobili potporu za samozapošljavanje pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

Europski socijalni fond

Skip to content