Grad Rijeka raspisao je Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva. Rok za podnošenje prijava je do 1. ožujka 2018., a rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranicama Grada Rijeke 2. travnja 2018. godine.

Prijava se može podnijeti za dodjelu tromjesečne potpore za poticanje književnog stvaralaštva u iznosu od 15.000,00 kuna bruto ili polugodišnje potpore za poticanje književnog stvaralaštvu iznosu od 30.000,00 kuna bruto.

Ukupni iznos svih potpora je 60.000 kuna.

Potpora će se dodjeljivati za književno-umjetnički rad. Pravo podnošenja prijave na ovaj javni poziv imaju fizičke osobe koje djeluju na riječkoj književnoj sceni.

Podnositelj prijave prijavu podnosi isključivo u elektroničkom obliku putem e-obrasca dostupnog na web stranici Grada Rijeke.

Grad Rijeka je 2014. godine pokrenuo program poticanja književnog stvaralaštva s ciljem razvijanja riječke spisateljske scene. Program je predviđen Strategijom kulturnog razvitka Grada Rijeke 2013. – 2020.

Rukopis će, ukoliko autori to žele, u elektroničkom obliku biti dostupan čitateljima na web stranici Gradske knjižnice Rijeka što će omogućiti korisniku potpore – autoru rukopisa dobivanje povratne informacije od čitatelja, povezivanje s čitateljima, moguće unapređenje rukopisa, kao i stvaranje čitateljske baze za distribuciju djela kada rukopis bude objavljen.

Pristigle prijave ocjenjivat će Kulturno vijeće za knjigu i nakladništvo Grada Rijeke prema kriterijima objavljenima u sklopu Javnog poziva.