Imate 18-30 godina, super ste frendovi i imate ideju? Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj spremna je financirati vašu projektnu ideju.

O čemu razmišljate? O čemu razgovarate? Napravili bi ljetni party u kvartu? Postavili bi pametnu klupicu pred vaš faks? Uredili bi park za pse? Posadili bi stablo? Promovirali bi aplikaciju koju ste napravili?…

Gotovo sve ideje dolaze u obzir, samo požurite! Rok je 30. rujna.

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj raspisala je natječaj pod nazivom „Mladi: snaga zajednice” čiji je cilj povećati i poduprijeti aktivnosti mladih te financirati njihove projekte u dva gradova u Hrvatskoj, Rijeci i Splitu. Natječaj za Rijeku bio je objavljen u svibnju, a sada mladi s dobrim idejama imaju još jednu priliku za dobivanje novčane potpore.

Zaklada dodjeljuje bespovratna novčana sredstva i to do 20.000 kn po projektu, a prijaviti možete najrazličitije inovativne ideje, zato – dajte mašti na volju! Bitno je samo da vas je minimalno troje jer tako činite neformalnu skupinu mladih.

Više detalja i prijavni obrasci dostupni su na stranicama Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj.

 

Tko se može prijaviti?

  • Neformalne skupine mladih (najmanje 3 osobe), od 18 do 30 godina starosti koji žive i/ili imaju prebivalište/boravište na području Rijeke

Tko se ne može prijaviti?

  • Mladi koji su članovi upravljačkih struktura u tvrtkama, udrugama i političkim strankama te članovi Savjeta mladih ili zaposlenici gradske uprave ili gradskih institucija.

Što se može prijaviti?

  • Ideje i projekti koje život mladih u gradu, kvartu, naselju… čine boljim, življim, zanimljivijim!
  • Ideje koje su osmišljene s prijateljima, susjedima, kolegama… onima koji su spremni učiniti nešto zajednički;
  • Ideje i projekti koji dolaze iz najrazličitijih područja djelovanja (kultura, civilno društvo, sport, tehnologija,  obrazovanje…) ili predstavljaju miks suradnji ovih područja
  • Projekti i ideje koje će se realizirati u Rijeci

Koliko iznosi financijska podrška po projektu?

Visina financijske podrške može iznositi do 20 tisuća kuna, a dodijelit će se ukupno četiri potpore, po dvije u svakom uključenom gradu.

Kako se prijavljuju inicijative?

Upute za prijavu, opisni obrazac prijave te izjavu članova/ica neformalne skupine moguće je preuzeti s mrežnih stranica Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj.

Do kada se mora podnijeti prijava na natječaj?

Cjelovitu natječajnu dokumentaciju potrebno je na propisan način postaviti u inbox Facebook stranice Zadobrobit.hr do 30. rujna 2019. godine do 12:00 sati.

Kako se odabiru inovativne inicijative?

Europska zaklada i Nacionalna zaklada će organizirati komisijsku provjeru prijava.

Na završnom predstavljanju na Tvornici ideja početkom listopada 2019. godine sukladno ostvarenom rezultatu donijet će se odluka o odabiru po dvije najbolje ocjenjene inicijative u svakom od uključenih gradova.

Odluke o odabiru biti će objavljene na portalu ZaDobroBIT! i mrežnim stranicama uključenih gradova.