Povodom Međunarodnog dana dobrovoljnih darivatelja krvi koji se obilježava 25. listopada, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ankica Perhat u Salonu Grada Rijeke primili su darivatelje krvi, ovogodišnje dobitnike priznanja Hrvatskog Crvenog križa.

„Drago mi je da i ove godine čestitajući Međunarodni dan darivatelja krvi možemo zahvaliti svim darivateljima krvi na njihovom humanitarnom radu. Oni doslovno daju dio sebe za zdravlje čovječanstva“, poručio je gradonačelnik Obersnel okupljenima.

U znak priznanja za humanost, predanost i postojanost u pomaganju, gradonačelnik Obersnel darivateljima je, ovisno o broju darivanja krvi uručio fotomonografiju “Rijeka otvorena svima” s fotografijama Petra Fabijana i Marka Gracina, knjigu s fotografijama Rijeke iz objektiva Čuče Grabovca te Srebrnjake Grada Rijeke, a darovateljice su dobile i ružu.

Priznanja su dobili: Mare Blažan, Klementina Čavar, Ida Lukanović, Lorena Marotti i Jasmina Puhovac (darivateljice koje su darovale krv 35 puta), Fanika Prizmić (darivateljica koja je darovala krv 55 puta) te Gorana Bratuša i Mirjana Corelli (darivateljice koje su darovale krv 95 puta).

Zatim, Miroslav Brajković, Luciano Dujmović, Muhamed Maslić, Darko Kolarec, Radivoj Mrkušić i Čedomil Puljanić (darivatelji koji su darovali krv 100 puta), Ahmet Arnautović, Ramadan Đemaili i Milan Pajdak (darivatelji koji su darovali krv 125 puta) te Mujaga Begić i Marino Paliska (darivatelji koji su darovali krv 150 puta).

Prijemu su prisustvovali i dopredsjednica Gradskog društva Crvenog križa Rijeka Suzana Janković, predsjednik Savjeta darivatelja krvi Crvenog križa Rijeka Ivo Vidotto, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Rijeka Marija Vičić i v.d. voditeljica Odsjeka darivatelja krvi Branka Maračić.

Ovom prilikom, dopredsjednica Janković zahvalila se Gradu Rijeci. „U ime ove naše delegacije i u ime svih aktivista i zaposlenika Crvenog križa Rijeka, zahvaljujem na tome što nas redovno pratite, što ste suradnici u našim aktivnostima te što ste nam ove godine specijalno pomogli ostvariti naš dugogodišnji cilj, a to je imenovanje Stuba Crvenog križa na reprezentativnom mjestu u centru grada“, istaknula je.

Predsjednik Savjeta darivatelja krvi Crvenog križa Rijeka Ivo Vidotto gradonačelniku Vojku Obersnelu, koji je također darivatelj krvi, uručio je prigodni poklon.

(A.S.)