U srijedu, 31. svibnja 2017. godine, u 13 sati, u Salonu Grada Rijeke, Korzo 16/1. kat, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel primit će sudionike  16. Festivala europske kratke priče, koji se održava u Rijeci.

Na prijem dolazi 30-ak gostiju, među kojima i jedanaest autora iz deset zemalja te direktor Festivala Roman Simić i ostali predstavnici organizatora.

 

Festival europske kratke priče održava se 31. svibnja i 1. lipnja u Rijeci, na botelu Marina, s temom Luka Europa, koja je poveznica s riječkim projektom Europske prijestolnice kulture 2020.

Iduće četiri godine dio Festivala, najstarijeg europskog književnog festivala posvećenog formi kratke priče, bit će održan i u Rijeci, u kojoj organizatori žele graditi publiku i surađivati s brojnim partnerima, mjestima kulture, fakultetima i knjižnicama.

Inače, 16. Festival europske kratke priče održava se u Zagrebu, Samoboru, Velikoj Gorici i Rijeci od 28.05. do 2.06.2017. Festival europske kratke priče, jedan od najstarijih književnih festivala posvećenih toj književnoj formi. Šesnaestu godinu zaredom Festival dovodi najveće domaće i strane autore pred zagrebačku i riječku publiku, gdje će u različitim prostorima kulture autori i autorice pričati i čitati svoju Europu – jedni gledajući je očima putnika, drugi useljenika; neki azilanata, a neki domaćina.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen

Skip to content