U utorak, 18. srpnja 2017. godine, u 11.30 sati, u Salonu Grada Rijeke, Korzo 16/1. kat, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić te njihovi suradnici, primit će djecu iz Srebrenice.

Desetu godinu za redom Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije u suradnji s Prvom sušačkom hrvatskom gimnazijom u Rijeci organizira dolazak djece iz Srebrenice na ljetovanje u Primorsko-goransku županiju.

Ukupno 40 djece, u rasponu od 9 do 16 godina, u pratnji svojih stručnih voditeljica iz Udruge „Snaga žene“ iz Tuzle, boravi u Pastoralnom domu bl. Alojzija Stepinca u Driveniku, sjedištu Zdruga katoličkih skauta Hrvatske, od petka 14. do nedjelje 23. srpnja.

U sklopu ljetovanja u Hrvatskoj, skauti za djecu organiziraju svakodnevno kupanje i različite zabavne aktivnosti, a organizirani su i posjeti Riječkoj nadbiskupiji, Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji, Gradu Rijeci, Pravoslavnoj crkvi sv. Nikole, Islamskom centru u Rijeci, te odlazak predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen