Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sa suradnicima održao je prijem za riječku poduzetnicu Gordanu Leskur Jurić, koju je Hrvatska udruga poslovnih žena „Krug“ nagradila za 40 godišnji kontinuitet u poduzetništvu.

Nagrada je dodijeljena u okviru 6. nacionalne konferencije hrvatske Udruge poslovnih žena „Krug“, koja se pod nazivom „Ritam kruga“ 12. i 13. travnja održala u Dubrovniku.

Gordana Leskur Jurić je vlasnica Estetskog centra Nova Beauty, dermoestetičar – kozmetičar – vizažist, poduzetnica s četiri desetljeća iskustva u kozmetičkoj industriji,  Tijekom svog poduzetničkog puta izgradila je respektabilni salon s dugogodišnjom reputacijom, kontinuirano se usavršavajući i nadograđujući znanja kroz godine prakse, održavajući uspješno poslovanje unatoč promjenama na tržištu i ekonomskim izazovima, stvarajući pritom povjerenje kod klijenata kroz visoku razinu usluge i profesionalizma.

Leskur Jurić zahvalila se na prijemu u Gradu Rijeci, koji na taj način prepoznaje uspjehe malih poduzetnika.
„Jako volim svoj posao i nikad ga nisam mijenjala. Uvijek sam bila prisutna kad su veliki poduzetnici dobivali nagrade i nikad nisam mislila da mi mali poduzetnici mogu biti među dobitnicima. Zahvaljujem se svojim kružicama, bez kojih ovu nagradu ne bih dobila. Vjerujem da će mi ova nagrada biti vjetar u leđa za daljnji rad i da će to nagrada biti dobar motiv i ostalim mladim kolegicama u njihovom radu“, kazala je Leskur Jurić.

Uz Leskur Jurić na prijemu su bile predsjednica riječkog ogranka „Kruga“ Gordana Nikolić, inače dekanica Veleučilišta PAR, te članice ogranka Sofija Šmitran, Maša Smokrović, Aleksandra Nimac, Kety Krešić i Manja Penavić Dika. Prijem za nagrađenu riječku poduzetnicu bila je odlična prilika za razgovor o mogućnostima suradnje ženske poduzetničke udruge i Grada Rijeke.

Krug je Udruga poslovnih žena Hrvatske koje rade na poboljšanju položaja poslovnih žena u društvu, poticanjem ženskog poduzetništva, poslovne kulture i etike poslovanja. Aktivnosti Kruga su edukacija, umrežavanje, promocija postignuća poslovnih žena, djelovanje prema javnim organizacijama i institucijama, te povezivanje sa srodnim udrugama u zemlji i inozemstvu. Krug danas ima više od 150 članica u Zagrebu i u ograncima Split, Rijeka, Pula, Šibenik, Virovitica i Dubrovnik.

Čestitavši Leskur Jurić na dodijeljenoj nagradi, na ponos Rijeci i svim Riječankama i Riječanima, gradonačelnik Filipović je naglasio kako Grad Rijeka stoji na usluzi malim i srednjim poduzetnicima, prije svega provodeći mjere kroz Opći program mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Rijeke. Glavne odrednice Općeg programa mjera te javne pozive putem kojih se dodjeljuju značajna sredstva modelom bespovratnih subvencija predstavila je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Jana Sertić.

Grad Rijeka putem Odjela za poduzetništvo i Startup inkubatora, ali i ostalih sastavnica poduzetničke infrastrukture kojima upravlja RRA Porin, sustavno radi na unaprjeđenju poduzetničke klime u gradu Rijeci. Cilj je uvijek isti – podržati riječko malo i srednje poduzetništvo kao ključne nositelje gospodarskog napretka, u svim fazama rasta i razvoja.