U srijedu, 29. rujna 2021. godine, u 9.00 sati, u Salonu grada Rijeke, Korzo 16/I u povodu Međunarodnog dana starijih osoba održat će prijem za predsjednike riječkih klubova za umirovljenike i starije osobe koji djeluju pri Matici umirovljenika grada Rijeke i Domu za starije osobe „Kantrida“ Rijeka.

Predsjednike klubova za umirovljenike i starije osobe primit će gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan i pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Karla Mušković.

Na području Rijeke trenutno djeluje 16 klubova za umirovljenike. Smješteni su u raznim dijelovima grada kako bi bili dostupni čim većem broju umirovljenika i starijih osoba.
To su svojevrsni dnevni boravci osoba starije životne dobi, u kojima se sastaju s vršnjacima, mogu pročitati dnevni tisak, pogledati TV, služiti se računalom, pristupiti internetu, igrati društvene igre, napisati članak za specijalizirani web penzići.rijeka.hr, ali i naučiti nešto novo na predavanjima i radionicama.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Gordana Brkić Žagar