Pročelnik Odjela za kulturu Ivan Šarar i predstavnik Saveza Crnogoraca Hrvatske Ljubo Radović održali su prijam za predstavnike crnogorske općine Žabljak.

Predstavnici Općine Žabljak na čelu s Veselinom Vukićevićem borave u našem kraju u sklopu obilježavanja Dana Grada Kastva, a kako je kazao dogradonačelnik Dean Jurčić, postoji obostrana želja za uspostavljanjem kvalitetnije suradnje između dviju sredina, pogotovo na projektima financiranim iz EU fondova.

Ivan Šarar i Veselin Vukićević

Ivan Šarar i Veselin Vukićević

Zahvalivši se na prijemu, Vukićević je istaknuo kako je općina Žabljak, iako mala stanovništvom, važno crnogorsko turističko odredište u koje dolazi i brojni hrvatski građani, budući da se nalazi u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Durmitor.

Zaželjevši gostima dobrodošlicu u Rijeku, pročelnik Šarar je istaknuo kako Grad Rijeka usko surađuje s Gradom Kastvom po pitanju mnogih projekata, među ostalim i kulture, budući da su obje sredine članice Urbane aglomeracije Rijeka. Istaknuvši kako će Rijeka sljedeće godine ponijeti prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture, pročelnik Šarar je pozvao na suradnju i općinu Žabljak, podsjetivši kako je Rijeka dala podršku Herceg Novom za kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture 2021. godine.

Skip to content